Stockpair opent handelsplatform in Nederland

Stockpair heeft haar online platform voor de handel in Paar- en Binaire opties nu ook in Nederland geïntroduceerd. Het bedrijf is grondlegger en de enige in de wereld die de handel in Binaire Paar Opties faciliteert. Het online platform stelt de Nederlandse belegger in staat om hier op een eenvoudige en laagdrempelige manier in te handelen. Speciaal voor de lancering in Nederland zijn Nederlandse aandelen en de AEX aan het portfolio toegevoegd.

Uniek in Nederland
“Er is in Nederland geen enkele andere speler die  zowel Paar- als Binaire Opties op individuele aandelen aanbiedt. Dit sterkt ons in de gedachte dat wij in Nederland binnen een jaar een leidende rol kunnen vertolken”, aldus Yoel Mann, VP Marketing Stockpair International. Naast een Nederlandse website en helpdesk heeft Stockpair speciaal voor de lancering in Nederland ook Nederlandse aandelen en de AEX aan de selectie toegevoegd. Beleggers kunnen hierdoor binair handelen in Heineken, ING, Aegon, en de AEX. “Dit is niet alleen uniek en interessant voor de Nederlandse belegger, maar wekt ook zeker de interesse van onze handelaren in het buitenland.” aldus Mann.

Paar opties
Het concept van de handel in Paar Opties werkt eenvoudig. De handel in Paar Opties richt zich op de relatieve prestaties tussen aandelen, valuta, indices en grondstoffen. De handelaar heeft hierbij een ruim aanbod van meer dan 150 aandelen, valuta, grondstoffen en indices uit de hele wereld. Men kan onder andere kiezen uit Aegon vs ING, Ahold vs de AEX, of Google vs Facebook, maar ook uit verschillende indices, zoals de Nasdaq, de S&P, de AEX en de Dow Jones. Uit een paar van twee selecteert men er één waarvan men voorspelt dat deze in de komende periode het best gaat presteren. Het kan bijvoorbeeld gaan om Google versus Apple, maar ook om goud tegen zilver of Coca-Cola versus de S&P. Als het gekozen onderdeel van de Paar Optie het in de gestelde periode beter doet dan het andere, dan ontvangt de handelaar een rendement op zijn inleg. De kortste looptijd is 15 minuten en het rendement kan oplopen tot 350%.

“Het grote voordeel van dit product is dat men handelt in de relatieve prestatie tussen twee aandelen. Hiermee is dit instrument marktneutraal”, aldus Mann. “Het gaat er alleen maar om hoe het ene aandeel ten opzichte van het andere aandeel presteert. Gaat de markt omhoog of naar beneden, dan heeft dit geen invloed op de positie van de belegger en opbrengsten. Daarnaast is het uniek dat twee aandelen tegenover elkaar kunnen worden gezet, dit wordt tot op heden nog niet door andere partijen in Nederland of elders in de wereld aangeboden”.

Binaire Opties
Naast Paar Opties biedt Stockpair ook een brede selectie Binaire Opties aan. Ook hierbij is het voor de Nederlandse markt uniek dat er, los van de binaire handel in valuta, grondstoffen en indices, ook binair gehandeld kan worden in aandelen. Via het online platform kunnen beleggers eenvoudig positie innemen en inspelen op de verwachting dat een individueel aandeel, valuta, grondstof of index de komende periode stijgt of daalt.