Vondelschool Aerdenhout schaatst enkele duizenden rondjes voor Kenia en 3FM Serious Request

Vondelschool Aerdenhout schaatst enkele duizenden rondjes voor Kenia en 3FM Serious RequestDe Vondelschool uit Aerdenhout heeft vandaag de ijzers ondergebonden voor het goede doel. 360 kinderen schaatsten in een uur tijd al snel enkele duizenden rondjes bij elkaar voor Stichting Hulp en voor 3FM Serious Request.

De baantjes op het ijs helpen in ieder geval 14 Keniaanse kinderen via deze liefdadigheidsinstelling aan een schoolcarrière. In de loop van deze week wordt de opbrengst en het exact aantal geschaatste rondjes bekend gemaakt op de website van de school: www.vondelschool.nl

Het goede doel in Kenia staat voor het vijfde jaar op rij op de donatielijst. De school hoopt de opbrengst van de vorige editie te evenaren. Toen werd 9.000 euro bij elkaar gereden. De kinderen schaatsen hiervoor gemiddeld 20 rondjes, tot groot enthousiasme van de directeur van de Vondelschool, Tim Klazinga: “Onze school zet zich al tien jaar in voor goede doelen. Wij vinden het erg belangrijk dat er af en toe stil gestaan wordt bij mensen die het slechter hebben of in oorlogsgebieden leven. Met het ophalen van de donaties willen wij graag blijk geven van hun maatschappelijke betrokkenheid.”

Naast het begeleiden van een aantal kinderen in Kenia bij hun schoolcarrière (een kind per klas) is één van de andere doelen dit jaar 3FM Serious Request. Een aantal kinderen schenkt op vrijdag 19 december uit naam van de school een derde van de opbrengst van het sponsorschaatsen aan ‘het Glazen Huis’, dat deze editie in Haarlem staat.