Voormalig partner EY neemt Intech uit Bergharen over

Ondernemer Franc van den Berg heeft Intech Installatieburo uit Bergharen overgenomen. Voormalig Intech grootaandeelhouder Harry van Heumen blijft de komende jaren betrokken bij de onderneming, terwijl de nieuwe eigenaar samen met de technische projectleiders het managementteam vormt om de aanwezige technische en commerciële kennis te borgen. Willem Mulder van Marktlink Fusies & Overnames heeft de transactie begeleid.

Intech bestaat bijna 25 jaar en is een producent van producthandling machines voor de keramische industrie (onder andere steen en dakpannen). De projecten op gebied van machinebouw, industriële automatisering en veiligheidshekwerken en -poorten worden van ontwerp tot installatie door de onderneming begeleid. Het in eigen huis hebben van specialisten op het gebied van elektrotechniek, besturingssoftware en machinebouw maken van Intech een one-stop-shop voor klanten.

Franc van den Berg ziet met de overname een diepgewortelde wens in vervulling gaan om te ondernemen en leiding te geven. Hij ziet volop kansen om Intech te laten groeien: “Met behulp van Marktlink ben ik op zoek gegaan naar een productiebedrijf in een nichemarkt met eigen producten, die verder uitgebouwd en vermarkt kan worden. De aanwezige groeipotentie en de ruimte binnen de onderneming om te innoveren, zijn voor mij belangrijke voorwaarden geweest. Daarnaast wekt het hoogopgeleide en loyale medewerkersbestand meteen vertrouwen.

De nieuwe en de oude eigenaar vullen elkaar goed aan. Van Heumen excelleert op technische vlak en dat is ook waar zijn hart ligt. Transactiebegeleider Willem Mulder legt uit: “In een jaar tijd heeft Marktlink samen met Franc proposities bekeken, geanalyseerd en met meer dan vijftien potentiële targets gesprekken gevoerd. Dat de keus uiteindelijk op Intech is gevallen komt voornamelijk door de klik tussen de beide ondernemers, het potentieel van Intech en het feit dat Harry nog drie jaar wenst aan te blijven. Doordat Harry zich de aankomende jaren volledig op de techniek richt en Franc zich focust op commercie, innovatie en algemeen management, versterkt de samenwerking tussen beide heren de organisatie en gaat het een solide en veelbelovende toekomst tegemoet.

Bekend van Beco
Franc van den Berg startte na zijn opleiding het adviesbureau Beco, dat zich richtte op duurzaam toekomstbestendig ondernemen, energiebesparing en klimaat, product- en procesoptimalisatie, managementinformatie en -tooling. Het bedrijf groeide in 20 jaar tijd naar 50 medewerkers met meerdere vestigingen, waarna het werd verkocht aan EY (voorheen Ernst & Young). Van den Berg, die als partner toetrad tot EY, integreerde ‘zijn’ afdeling in vijf jaar tot een zelfstandige succesvolle praktijk binnen EY. In 2017 nam Van den Berg afscheid omdat hij de ondernemersvrijheid miste.