Bouw Haarlemse winkelcentrum Marsmanplein gestart

Op woensdag 27 april is een start gemaakt met de bouw van de nieuwe winkels aan het Marsmanplein. Door Wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Haarlem, Ewout Cassee, werd op de bouwlocatie aan de Generaal Spoorlaan de eerste paal geslagen voor de realisatie van het winkel- en wooncomplex ‘Van Delftwijk’ genaamd.

In december vorig jaar werd al gestart met de bouw van het project waarvan de openbare parkeergarage eind 2011 in gebruik wordt genomen. De werkzaamheden maken deel uit van het Masterplan Delftwijk 2020.

Cassee verrichte de handeling ten overstaan van de vele genodigden en toeschouwers, waaronder vertegenwoordigers van de Winkeliersvereniging Marsmanplein, de gemeente en nieuwe bewoners. Ex-judoka en DJ Dennis van der Geest verzorgde een DJ set en inspireerde zich hierbij op een gedicht van Hendrik Marsman ‘Paradise regained’. Op de tonen van de judoka oefenden acrobatische dames een tissue-act uit.

Bedrijvigheid

Bert Buter van de winkeliersvereniging is blij dat de mijlpaal nu een feit is: ,,Het winkelplein en park zijn de centrale ruimten voor Delftwijk op wijkniveau. De buurt is er bij gebaat dat de nieuwe invulling van Marsmanplein zo snel mogelijk gestalte krijgt. We verheugen ons op de toekomstige bedrijvigheid, die door de nieuwe invulling tot stand gaat komen.”

Het project Marsmanplein wordt uitgevoerd door aannemer Lokhorst Bouw & Ontwikkeling in opdracht van Leyten Bouwplanontwikkeling BV. Directeur Marco Aartse van Leyten: ,, Het ontwikkelen van centrumplannen is een complex proces, dat alleen met de bereidwilligheid van een groot aantal samenwerkende partijen een kans van slagen heeft. Dat we de torenhoge ambities werkelijk kunnen realiseren, is ook de verdienste van alle betrokkenen”. Het plan van Leyten bestaat uit circa 2.235 m² commerciële ruimten, 34 appartementen, de realisatie van de openbare parkeergarage en de inrichting van de openbare ruimte.

Over Marsmanplein
Winkelcentrum Marsmanplein ligt aan de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord, in de naoorlogse woonwijk Delftwijk. Delftwijk zal in de komende jaren op veel locaties sterk veranderen. Zo ook het winkelcentrum Marsmanplein. Om het plein ook tijdens de vele verbouwingen een sterke aantrekkingskracht te bezorgen, heeft de winkeliersvereniging Marsmanplein in samenwerking met de plaatselijke Kamer van Koophandel een serie van initiatieven ontplooid. De start van de bouw van het nieuwe winkelcentrum dient hierbij letterlijk als de eerste mijlpaal.