Kans voor nieuwe Haarlemse bedrijven tijdens Haarlem Inc wedstrijd

Voor de tweede keer wordt in Haarlem de ondernemerswedstrijd Haarlem Inc georganiseerd. Iedereen in en rond Haarlem met een goed idee voor een nieuw bedrijf, kan zich tot zaterdag 18 juni 2011 voor de wedstrijd inschrijven via de website www.Haarleminc.nl.

De gelukkige winnaar krijgt een bedrijfsstart met voorsprong. Haarlem Inc is een samenwerkingsverband van de Haarlemse bedrijven en organisaties (Young) MKB-Haarlem, Pré Wonen, Rabobank Haarlem en Omstreken, BDO-accountants, Inholland Haarlem, ROC Nova College, Pot Jonker Seunke Advocaten en JBK.

Of het nu gaat om iemand met een vernuftige uitvinding, iemand die een sociale werkplaats wil beginnen of een onderscheidend restaurant, iedereen met een goed idee voor een nieuw bedrijf kan meedoen. De wedstrijd is nadrukkelijk bedoeld voor vers bloed binnen de ondernemerswereld en niet voor doorgewinterde ondernemers.

Een deskundige jury selecteert en beoordeelt de ingediende ideeën. De vijftien beste ideeën worden uitgenodigd en krijgen tijdens een zomercursus professionele hulp bij het opstellen van hun bedrijfsplan. De uiteindelijke winnaar krijgt – naast praktische ondersteuning – ook advies, een opleiding en gesponsorde bedrijfshuisvesting.

Stimuleren
Haarlem heeft behoefte aan nieuwe bedrijven. Ze helpen mee om Haarlem ook in de toekomst te laten bloeien en ze bevorderen activiteit in de wijk. Om ondernemerschap te stimuleren en drempels weg te nemen, hebben zij de handen ineen geslagen en Haarlem Inc opgericht. Met de eerste editie van de wedstrijd gehouden in 2009, heeft Haarlem Inc bewezen precies dát zetje in de rug te geven dat nodig is om daadwerkelijk voor jezelf te beginnen. Mede-initiatiefnemer Martin West van Pré Wonen: ,,Deelnemers kunnen een pakket aan ondersteuning winnen waarmee ze een aanzienlijke voorsprong op de beginnende ondernemersmarkt hebben. Een enthousiast team van Haarlemse specialisten staat klaar om de uiteindelijke winnaar te adviseren en te begeleiden”. Uit de eerste editie van de wedstrijd is gebleken dat, door mee te doen aan Haarlem Inc, deelnemers een heel netwerk van nieuwe en interessante relaties krijgen.

Prijzenpakket
Het te winnen prijzenpakket helpt bij de start van een nieuwe onderneming. Vijftien deelnemers worden uitgenodigd om met hulp van professionals een bedrijfsplan te maken. De uiteindelijke winnaar krijgt gedurende de eerste drie jaar een persoonlijke coach toegewezen. Daarnaast krijgt de winnaar advies over juridische en financiële zaken, over belastingen, scholing en personeelszaken. Ook ontvangt de winnaar korting op de bedrijfsfinanciering én op een opleiding. Bovendien wint hij of zij een geldbedrag van 2.500 euro voor de inrichting van een bedrijfspand of de aanschaf van inventaris. Bovendien krijgt de winnaar korting op de huur van een bedrijfspand.

Juist nu is het belangrijk dat nieuwe ondernemers impulsen geven aan de economie. En er zijn vele honderden inwoners in Haarlem die hun eigen onderneming willen starten.

De eerste editie van Haarlem Inc was een succes. De verwachting is, dat de editie van 2011 dit succes zal overtreffen. Bezoek voor meer informatie www.haarleminc.nl. Via de website kunnen geïnteresseerden zich inschrijven.