Bureau uit Haarlem creëert tentoonstelling voor het Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de tentoonstelling ‘Het negende Wereldwonder’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kunnen kinderen op een actieve manier de zeven wereldwonderen ontdekken en zelf een nieuw wereldwonder ontwerpen. De tentoonstelling loopt van 5 juni tot 1 september.

Het Leids museum werkte voor de ontwikkeling van de tentoonstelling samen met het jonge creatieve bureau Synergique, dat onderdeel uitmaakt van de Creatieve Industrie Haarlem.In het museum is een landschap van immense vrolijk gekleurde bouwstenen in basisvormen en -kleuren gecreëerd, waar de kinderen helemaal in op kunnen gaan. Hier kunnen ze knutselen, tekenen en bouwen aan hun eigen wereldwonder. De bouwwerken die ze maken worden echt geëxposeerd, zowel fysiek in de tentoonstelling als online. Dat laatste gebeurt op interactieve wijze waarbij kinderen hun maquette zelf in een 360° film kunnen vastleggen.

Het Rijksmuseum van Oudheden wil kinderen zo op een inspirerende, hoogwaardige en actieve manier in contact brengen met culturen van de oudheid. Tijdens de zomervakantie zijn er elke dag activiteiten voor kinderen. Bij alle wonderen zijn bijzondere objecten te bekijken en de leukste wetenswaardigheden te ontdekken.

Pepijn Borgwat van Synergique: “In het museum komen de wonderen opnieuw tot leven. Zo kunnen kinderen tegen de piramide van Cheops opkijken, oog in oog staan met een echte sfinx en onder de hangende tuinen van Babylon staan. De reis gaat verder dan de zeven wereldwonderen. Kinderen lopen langs de zelfbenoemde achtste wereldwonderen zoals de Chinese muur en het Colosseum in Rome, om vervolgens zelf het negende wereldwonder te ontwerpen. Negende wereldwonderen bestaan enkel in de verbeeldingswereld van kinderen en wij dagen ze uit om deze fictieve bouwwerken tot leven te wekken.”

Synergique is een jong creatief bureau uit Haarlem. Synergique bedenkt, creëert en ontwerpt visueel aantrekkelijke concepten die prikkelen en helder communiceren. Onafhankelijk van medium, taal of locatie. www.synergique.nl.