CashFlow.nl lanceert gratis mobiele web app voor beheer vakantiebudget

Het gratis digitaal online huishoudboekje CashFlow.nl heeft een applicatie ontwikkeld, waarmee  vakantiegangers eenvoudig de vakantie-uitgaven kunnen bijhouden en het vastgestelde budget kunnen  beheren. De speciale vakantie app is gratis en werkt via de Safari webbrowser van de iPhone dankzij  HTML5 volledig offline. Gebruikers hoeven zich daarom geen zorgen te maken over de kosten voor  mobiel datagebruik als zij in het buitenland aan de slag gaan.

 

TNS NIPO becijferde vorige maand in opdracht van ‘Wijzer in geldzaken’ nog dat driekwart van de Nederlandse gezinnen voor vertrek naar de vakantiebestemming niet bepaalt hoeveel de vakantie mag kosten. Ook over een dagbudget tijdens de reis wordt, volgens het onderzoek, van te voren nauwelijks nagedacht. Slechts één op de tien gezinnen houdt tijdens de vakantie de uitgaven dagelijks bij, een derde doet het af en toe. De helft van de gezinnen houdt niets bij. Ruim 80% van de gezinnen weet achteraf pas wat de vakantie in totaal ongeveer heeft gekost. Voor een kwart pakt dit hoger uit dan van te voren gepland of verwacht.

Met CashFlow Go kan de gebruiker vakantie-uitgaven bijhouden en toekennen aan specifieke posten. Voor vertrek wordt het vakantiebudget ingesteld. Door middel van duidelijke grafieken, kan het budget vergeleken worden met daadwerkelijke uitgaven. “Het programma geeft zowel tijdens als aan het einde van je vakantie een duidelijk overzicht van je uitgaven”, aldus Bart den Hollander van CashFlow.nl. “Handig, want zo voorkom je vervelende verrassingen als je op vakantie bent.”

CashFlow Go is direct te gebruiken via http://go.cashflow.nl. De app komt binnenkort beschikbaar via de appstores van de iPhone en Android. Dankzij HTML5 werkt de app binnenkort ook op vrijwel elke mobiele applicatie of webbrowser.

Werking
De Cashflow Go applicatie werkt via de browser van mobiele apparaten. Voor de werking is, afgezien van een eerste opstart, geen internetverbinding nodig. Door HTML5 kan er gebruik worden gemaakt van verschillende nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Eerder deze maand kondigde Financial Times een nieuwe applicatie aan, geprogrammeerd op deze vernieuwde browsertechniek. Ook Facebook volgt binnenkort.

CashFlow Go is eenvoudig te koppelen met de verschillende financiële (online) software oplossingen van BankingTools, waaronder de NIBUD Cashflow Manager en www.CashFlow.nl. Dit zijn gebruiksvriendelijke digitale huishoudboekjes, waarmee de consument beter inzicht krijgt in eigen of gemeenschappelijke inkomsten en uitgaven.