Vernieuwde Nibud Cashflow Manager veilig alternatief voor online huishoudboekjes

Nibud Cashflow Manager-gebruikers managen hun financiën het liefst op de eigen computer. Ruim 90 procent van de gebruikers geeft aan de downloadbare software om die reden te verkiezen boven een online huishoudboekje. Driekwart van de gebruikers vindt veiligheid van doorslaggevend belang bij de keuze voor een digitaal, maar offline kasboek.

BankingTools en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) bieden het onafhankelijke digitale kasboek samen aan. De voorloper van de nieuwe versie van het programma werd tijdens recent onderzoek van de Consumentenbond beoordeeld als het meest uitgebreid en het gebruikvriendelijkst van alle softwareprogramma’s. Beide partijen profiteren hiermee van de 15 jaar ervaring van BankingTools in het ontwikkelen en uitgeven van gebruiksvriendelijke financiële software voor de consument.

Meerdere bankrekeningen als voorwaarde

Uit onderzoek onder de huidige gebruikers van Nibud Cashflow Manager blijkt dat naast veiligheid (76%) en het beheer op de eigen computer (92%), de mogelijkheid om bankgegevens van verschillende banken in te laden (73%) een belangrijke reden is om voor de Nibud Cashflow manager te kiezen. Versie 4.0 van Nibud Cashflow Manager stelt de gebruiker nog beter in staat om snel en eenvoudig inkomsten en uitgaven in kaart te brengen, te plannen en een beter financieel inzicht te krijgen in het huidige uitgavenpatroon. De gebruiker krijgt in de nieuwe versie beter en sneller inzage in zijn financiële situatie van voorgaande jaren en kwartalen. Dit sluit aan op de wens van de meerderheid (55%) van de gebruikers: ze willen een planning en begroting op kunnen stellen. Vernieuwde grafiekenopties bieden uitgebreide trendoverzichten waardoor de gebruiker rekening kan houden met toekomstige financiële veranderingen. Optimaal plannen wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

Grip op geld

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat grip op geld gelukkig maakt. Nibud concludeerde naar aanleiding van een groot onderzoek in 2009 dat  mensen onrustig worden als hun financiële administratie niet op orde is. Toch zegt bijna eenderde slordig te zijn in het ordenen van belangrijke papieren. Grip op de financiële huishouding blijkt ook geen overbodige luxe: vier van de vijf Nederlanders maakt geen overzicht van de toekomstige uitgaven. Een kwart van de Nederlanders weet niet waar het geld blijft. Dit maakt mensen financieel kwetsbaar en zorgt voor grote financiële risico’s. Het bijhouden van een kasboek zorgt voor meer grip op geld en kan de financiële risico’s beperken.

Gerjoke Wilmink, directeur van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting: ‘Juist doordat ongeordende geldzaken voor zoveel onrust zorgen, is het belangrijk dat men zijn geldzaken op een rijtje zet. Het feit dat dit met de Nibud Cashflow Manager veilig op de eigen computer kan, zorgt al voor meer rust en vertrouwen. Met het bijhouden van een eigen, onafhankelijk en betrouwbaar kasboek, is de eerste stap naar grip op geld gezet!’

 

 

Unieke referentiecijfers

Nibud en BankingTools hebben de handen ineengeslagen om consumenten bewuster met hun geld te leren omgaan. BankingTools kan hierbij bouwen op 15 jaar ervaring in het ontwikkelen en uitgeven van gebruiksvriendelijke financiële software voor de consument. Ruim 200.000 mensen maken inmiddels gebruik van de offline financiële softwareproducten van www.bankingtools.nl.

De Nibud Cashflow Manager is de opvolger van de Nibud Geldmanager en de Cashflow Manager van BankingTools. Uniek aan de Nibud Cashflow Manager is dat er gebruik kan worden gemaakt van de referentiecijfers van het Nibud. Deze cijfers helpen huishoudens hun  eigen uitgaven te spiegelen met vergelijkbare Nederlandse huishoudens. Op basis hiervan kunnen consumenten zien of ze gemiddeld meer of minder uitgeven aan bepaalde posten. Dit helpt de consument om zelf te bepalen waarop ze snel en relatief eenvoudig kunnen besparen.

Het digitale, offline huishoudboek met een vernieuwde en intuïtieve ‘Office’ navigatiestructuur is via www.bankingtools.nl gratis 4 weken te proberen. De software is te koop via winkel.nibud.nl en www.bankingtools.nl.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een grotere weergave.

transacties per maand
budgetteren per jaar
grafische totalen
hoofdrubrieken