Creatieve Industrie Haarlem zet kroon op videowerk

DSC01302De Creatieve Industrie Haarlem heeft een belangrijke rol gespeeld in de presentatie van de genomineerden voor de Kroonappeltjes van het Oranje Fonds. Het Haarlemse videoproductiebedrijf Avalanche Film vervaardigde voor het fonds in negen dagen tijd zestig presentatiefilmpjes. De presentatiefilmpjes leverden een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke Kroonappeltjes-wedstrijd. Drie winnaars strijken donderdag elk €50.000 op.

Avalanche Film had met een team van acht personen welgeteld negen dagen de tijd om in alle hoeken van het land de filmpjes op te nemen en te monteren. De zestig sociale initiatieven pitchten vorige week hun initiatief voor een deskundige jury en hun medefinalisten.

De jury bestond uit bestuursleden van het Oranje Fonds en hoogleraren Prof. Dr. Lucas Meijs, Erasmus Universiteit Rotterdam en Prof. Dr. Christien Brinkgreve, Universiteit Utrecht.  De presentatiefilmpjes maakten hier onderdeel van uit.

DSC01289De drie winnaars krijgen vandaag in het Paleis op de Dam uit handen van de nieuwe Koning en Koningin hun prijs overhandigd. De drie winnaars zijn de Stichting Stadstuin Emma’s Hof uit Den Haag, Stichting Manteling uit Middelburg en Best Buddies Nederland uit Goeree-Overflakkee.

Eigenaar Sander van Weert van Avalanche Film is verheugd: “Het is een hele eer dat wij de productie van deze filmpjes voor rekening mochten nemen. Zeker gaandeweg de vervaardiging van de presentaties zijn wij onder de indruk geraakt van de vele sociale initiatieven die er in Nederland worden ontplooid.”

Van Weert is zelf aanwezig bij de prijsuitreiking en hoopt uiteindelijk de nieuwe Koning en Koningin de hand te schudden. “Het is natuurlijk van ondergeschikt belang, maar het zou een fantastische kroon op het werk zijn.”

fotoStemprocedure

Medio maart stemden mensen uit het hele Koninkrijk massaal voor de Kroonappeltjes van het Oranje Fonds. Via de stemronden begeleidden de stemmers Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, als beschermpaar van het Oranje Fonds, de weg naar de mooiste en succesvolste sociale initiatieven. Via de stemronden werden de 60 initiatieven bepaald. De 60 verschillende presentatiefilmpjes van de Kroonappels zijn onderverdeeld in drie categorieën en zijn te bekijken via het Youtube-kanaal van het Oranjefondsen en op  www.kroonappels.nl

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en bronmateriaal kunt u contact opnemen met Sander van Weert via 06-24237255. Ook kunt u contact opnemen met Paul Smeele van Pressrecord Public Relations voor aanvullend beeldmateriaal via 06-24875484