Internationaal iPad-magazine brengt nog nooit vertoonde beelden van Dune-installatie Studio Roosegaarde

De tweede editie van het nieuwe internationale DOTS Digital Art Magazine is vanaf vandaag beschikbaar via iTunes op de iPad. De nieuwe editie van dit digitale magazine uit Haarlem kent een wereldprimeur op het gebied van Art & Technology. Exclusief voor het magazine heeft Studio Roosegaarde nog nooit vertoonde videobeelden van hun installatie Dune ter beschikking gesteld. Het magazine is vervaardigd door Studio Locomoco, onderdeel van de Haarlemse Creatieve Industrie.

 

De verrassende en inspirerende beelden van één van de bekendste werken van Roosegaarde zijn speciaal door regisseur Patrick Louwerse gemaakt voor de 18th Biënnale of Sydney, die onlangs van start ging. Dune staat op de biënnale in zijn grootste omvang ooit en is daarmee het kopstuk van het Australische festival.

Kunstenaar Daan Roosegaarde opereert op de snede van kunst en technologie. Hij geeft een ultiem voorbeeld van kunst, waarbij technologie niet alleen als functionaliteit gezien wordt, maar waarbij technologie naadloos in het werk geïmplementeerd wordt en een second nature wordt. Roosegaarde was in juni nog één van de sprekers tijdens het internationale congres ‘Creativity Now 2012’ in Haarlem. In DOTS Digital Art Magazine wordt de kunstenaar, zijn werk en zijn studio uitgebreid belicht.

Naast de exclusieve beelden heeft het iPad magazine opvallende en innovatieve bijdragen op het vlak van kunst en technologie. Namen als Bart Hess, Tarik Barri en Aaron Koblin worden binnen hun eigen discipline uitgelicht.

DOTS Digital Art Magazine
Dots is een initiatief van Studio Locomoco, van de jonge Haarlemse ondernemer Shevia Limmen (26). Limmen is ruim een jaar bezig geweest om het magazine samen met een team van enthousiaste specialisten van de Haarlemse Creatieve Industrie te realiseren. Naast de vaste groep creatievelingen wordt er voor elke editie gezocht naar nieuwe mensen met frisse ideeën en nieuwe inzichten voor Dots.

Dots Digital Art Magazine is een Engelstalig iPad magazine. Het is een internationale gids van en door de wereld van hedendaagse kunst en creativiteit. Naast de hoofdartikelen rond het centrale thema geeft Dots je volop tips in de vaste rubrieken Dotspot en World of Art. Ook komen er in Dots twee specials aan bod die ieder op hun eigen wijze het centrale thema kracht bijzetten.

Dots Digital Arts magazine is te downloaden via iTunes

Blijf op de hoogte via www.dotsmagazine.com en www.facebook.com/dotsmagazine