Credit Linked Beheer koopt 24 huurwoningen in Rijksmonument in Ede

Het Duurzaamwoningen Fonds, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer, zal 24 huurwoningen in Ede realiseren. De woningen, die een zeer duurzaam karakter krijgen, zijn onderdeel van de transformatie van de voormalige P.L. Bergansiuskazerne, een bekend Rijksmonument. Het onroerend goed is gekocht van Bergansius Kazerne Ede B.V. WJ Projects B.V. zal de 24 huurwoningen ontwikkelen.

In een van de gebouwen op het voormalige kazerneterrein worden 20 appartementen en 4 studio’s met een gezamenlijke berging en 27 parkeerplaatsen gerealiseerd. Hierbij gaat het om twee- en driekamerappartementen met een woonoppervlakte die varieert tussen 53 en 125 m2. Omdat het betreffende kazernegebouw, dat uit 1935 stamt, een Rijksmonument is, wordt de transformatie naar 24 huurwoningen uitgevoerd onder het toeziend oog van de gemeente Ede en Monumentenzorg.

Monumentaal karakter
Volgens Aron Reek, eigenaar van ontwikkelaar Reek Real Estate Investments B.V. en mede-eigenaar van Bergansius Kazerne Ede B.V., brengt het monumentale karakter van het pand met zich mee dat andere richtlijnen worden gehanteerd dan bij andere transformatieprojecten. “Om de bijzondere uitstraling van het pand te behouden, worden speciale eisen gesteld, bijvoorbeeld ten aanzien van de renovatie van de gevel en kozijnen. In dat kader wordt ook de monumentale, kenmerkende klokkentoren van het gebouw teruggeplaatst. Het is een prachtig gebouw dat nu met liefde en aandacht tot een bijzondere woonlocatie wordt omgebouwd.

Naast het monumentale karakter van het gebouw is ook de locatie ervan aantrekkelijk. De P.L. Bergansiuskazerne is onderdeel van woningbouwproject ‘Veluwse Poort’, aan de oostkant van Ede. Het terrein ligt vlakbij een groot bos, en op slechts tien minuten lopen van NS-station Ede-Wageningen en het centrum van Ede. Daarnaast is het gemakkelijk bereikbaar vanaf snelweg A12. “Daarmee is dit project ook aantrekkelijk voor woningzoekenden in Amersfoort en Arnhem”, aldus Reek. “Net als heel Nederland kennen ook deze regio’s een groot tekort aan huurwoningen in het middensegment.

Duurzame bouw
De 24 appartementen die in het kazernegebouw worden gerealiseerd, moeten worden voorzien van energielabel A. Om aan die ambitie te voldoen, worden ze goed geïsoleerd en onder andere voorzien van laagtemperatuur-vloerverwarming en warmteterugwinunits. Reek: “Label A was een voorwaarde voor aankoop door het Duurzaamwoningen Fonds, en het is een ambitie die we delen. Als ontwikkelaar vinden we het belangrijk dat transformatieprojecten duurzaam worden uitgevoerd. Niet alleen vanwege de bijdrage aan een beter milieu, maar ook omdat het doorgaans voor meer wooncomfort zorgt.

De oplevering van het project wordt uiterlijk mei 2023 verwacht. Geïnteresseerden in een van de huurwoningen de fondsen die door Credit Linked Beheer worden beheerd kunnen zich aanmelden via www.wonenopdezeplek.nl.

Over Bergansius Kazerne Ede
Bergansius Kazerne Ede BV is een vennootschap waarvan Reek Real Estate Investments B.V. en WJ Vastgoed B.V. aandeelhouders zijn. Beide aandeelhouders zijn vastgoedontwikkelaars met de focus op wonen. Daarbij richten zij zich op de aankoop, ontwikkeling en transformatie van leegstaand en verouderd vastgoed tot hoogwaardige en duurzame woningen. Naast transformaties richten de ontwikkelaars zich ook op nieuwbouwontwikkelingen. Reek Real Estate Investments en WJ Vastgoed ontwikkelen voor eigen rekening en risico, en werken samen met een vast team van bouwers, architecten en overige adviseurs.

Over Credit Linked Beheer
Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van zes particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van circa 850 miljoen euro vertegenwoordigen. Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II, Huurwoningen en Nederland Fonds III. Voor de fondsen zijn meer dan 3.000 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 100 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen.

Over WJ Projects
WJ Projects is een groeiende, jonge, doch solide onderneming die zich onderscheidt door de huidige aannemerswereld anders te benaderen dan authentieke bouwers. WJ Projects is al jaren actief in het midden- en hoge segment en zij bouwt onder andere turn-key appartementen, villa’s, herenhuizen en hotels. Door de jaren heen heeft WJ Projects tientallen rijksmonumenten getransformeerd en in ere hersteld.