MorgenWonen gestart met de assemblage van 30 huurwoningen in Schiedam voor het Ecowoningen Fonds van Credit Linked Beheer

Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Park Harga in Schiedam is MorgenWonen gestart met de assemblage van 30 duurzame grondgebonden huurwoningen. Deze woningen zijn gekocht door het ‘Ecowoningen Fonds’, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer. VolkerWessels Vastgoed is de gebiedsontwikkelaar van Park Harga.

Dit deelproject van Park Harga omvat woningen in het middensegment van de huurmarkt. De grondgebonden eengezins-huurwoningen worden gerealiseerd door MorgenWonen, onderdeel van VolkerWessels. De woningen hebben een oppervlakte van 118 en 125 m². Zoals bij alle nieuwbouw die Credit Linked Beheer aankoopt, wordt er ook bij dit project naar gestreefd dat de woningen duurzamer zijn dan de BENG-systematiek in het Bouwbesluit voorschrijft. Het unieke MorgenWonen-concept staat voor duurzame en energiezuinige nul-op-de-meter woningen en een uiterst doordachte en efficiënte bouwmethode.

Projectcoördinator Rutger de Vries van MorgenWonen: “Alle bouwdelen zoals gevels, trappen en sanitaire ruimten worden in onze eigen fabrieken geproduceerd en vervolgens naar de bouwplaats getransporteerd. MorgenWonen is de enige partij in Nederland die het gehele proces in eigen beheer kan uitvoeren. Op locatie wordt elke woning binnen een dag wind- en waterdicht geassembleerd. Dit efficiënte bouwproces heeft niet alleen tijdwinst en minimale overlast tot gevolg maar omdat het aantal transportbewegingen door deze uitgekiende aanpak geminimaliseerd wordt, zorgt het ook voor verdere reductie van de ecologische footprint van Park Harga.

Park Harga wordt een gemêleerd woongebied met zowel koopwoningen als woningen in het sociale huur- en vrije sectorsegment. Door de gespannen woningmarkt wordt Schiedam voor steeds meer woningzoekenden een aantrekkelijk alternatief voor omliggende gemeenten. Die zijn prima bereikbaar doordat er vanuit Park Harga directe aansluitingen zijn op de A4 en A20, en de wijk wordt ontsloten door openbaar vervoer, onder andere met een NS-station op loopafstand.

De oplevering van de gebiedsontwikkeling Park Harga wordt begin 2022 verwacht. De verhuur van het project (Olympiaweg 26-48 (even nummers) en Stephan van den Bergstraat 3 – 2) is gestart. Geïnteresseerden in een van de huurwoningen van het Ecowoningen Fonds kunnen zich aanmelden via www.wonenopdezeplek.nl.

Over Ecowoningen Fonds
Ecowoningen Fonds is een duurzaam woningfonds van Credit Linked Beheer, dat voorziet in huurwoningen in het middensegment van de woningmarkt. Net zoals Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II, Duurzaamwoningen Fonds en Groenwoningen Fonds levert het fonds een bijdrage aan de realisatie van betaalbare woningen in de krappe Nederlandse woningmarkt.

Over Credit Linked Beheer
Credit Linked Beheer is de oprichter en beheerder van vijf particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van circa 700 miljoen euro vertegenwoordigen. Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II en Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 2.500 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 90 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen.

Over MorgenWonen
60% sneller ontwikkelen en realiseren. Duurzaam, industriële topkwaliteit, onderhoudsarm, betaalbaar en zeer comfortabel. Dat is het visitekaartje van MorgenWonen, de grensverleggende bouwstandaard van VolkerWessels. De sleutel tot MorgenWonen? Alle essentiële elementen van de woning worden in VolkerWessels fabrieken geproduceerd en als plug-and-play bouwstenen op locatie in slechts 1 dag in elkaar gezet. Website: www.morgenwonen.nl.