KWA-Plein Dronten start met de bouw van 50 huurwoningen voor Duurzaamwoningen Fonds van Credit Linked Beheer

Projectontwikkelaar KWA-Plein Dronten heeft op woensdag 2 februari het officiële startschot gegeven voor de bouw van De Kroon van Dronten, een multifunctioneel wooncomplex in Dronten. Een van de blokken in het complex omvat 50 vrije-sectorhuurwoningen die zijn aangekocht door het Duurzaamwoningen Fonds van Credit Linked Beheer.

In totaal worden in Kroon van Dronten 125 woningen in verschillende segmenten gerealiseerd. Naast de 50 vrije-sectorhuurwoningen van het Duurzaamwoningen Fonds gaat het om stads- en starterswoningen voor de particuliere markt, wooneenheden voor een zorgaanbieder en een aantal commerciële ruimten. De 50 huurwoningen krijgen een oppervlakte van 73, 74, 88 en 115 m². Ze tellen twee of drie slaapkamers, krijgen een eigen berging, balkon en een parkeerplaats op het binnenterrein.

Dynamische woonwijk
De Kroon van Dronten verrijst in de wijk Hanzekwartier, een voormalig bedrijventerrein in Dronten-Noord. Op termijn worden hier meer dan duizend woningen in verschillende segmenten gerealiseerd. Mark Lorist van projectontwikkelaar KWA-Plein Dronten: “De komende jaren transformeert deze locatie tot een dynamische woonwijk voor verschillende doelgroepen en met uiteenlopende functies. Voor ons was die dynamiek een belangrijke reden om in 2017 een plan in te dienen waarvoor vandaag de eerste paal in de grond gaat.

Niet alleen de dynamische opbouw maakt dit nieuwe plan tot een aantrekkelijke woonomgeving, zegt Lorist: “De Kroon van Dronten ligt in de corridor tussen het treinstation en het centrum van Dronten. Winkels en uitgaansgelegenheden zijn op loopafstand, en het complex is prima ontsloten, zowel voor autoverkeer als openbaar vervoer.” Bovendien wordt het complex gekenmerkt door hoogwaardige architectuur; zo krijgt het bijvoorbeeld een bijzonder metselverband en worden aluminium kozijnen toegepast. Lorist: “Veelzeggend is dat het ontwerp direct werd geaccepteerd door de welstandscommissie. Het is redelijk uniek dat er geen aanpassingen hoefden te worden doorgevoerd.

Zoals bij alle nieuwbouw die Credit Linked Beheer aankoopt, wordt er ook bij dit project naar gestreefd dat de woningen duurzamer zijn dan wat het Bouwbesluit voorschrijft. Hans Reijersen van Buuren, directeur Vastgoed bij Credit Linked Beheer: “De 50 huurwoningen in De Kroon van Dronten worden bijna energieneutraal, mede dankzij de toepassing van warmtepompen en de installatie van zonnepanelen. Daarmee sluit dit plan perfect aan bij de duurzaamheidsambities achter ons Duurzaamwoningen Fonds. Daarnaast leveren we hiermee uiteraard een mooie bijdrage aan het terugdringen van het tekort aan vrijesector-huurwoningen in Dronten.

De oplevering van de Kroon van Dronten vindt naar verwachting plaats in de tweede helft van 2023. Geïnteresseerden in een van de huurwoningen van het Duurzaamwoningen Fonds kunnen zich aanmelden via www.wonenopdezeplek.nl.

Over KWA-Plein Dronten B.V.
KWA-Plein Dronten is een speciaal voor de realisatie van De Kroon van Dronten opgerichte project-B.V. Binnen KWA-Plein Dronten werken vastgoedspecialisten Mark Lorist en Martijn Koppert samen vanuit hun eigen B.V.’s; een constructie die ze al ruim tien jaar succesvol hanteren. Eerder ontwikkelden de heren gezamenlijk het Food- en Leisurepark aan de Boekhorstlaan in Harderwijk. Los van elkaar waren ze betrokken bij verschillende ontwikkelingen van woningen, maar ook bij Hotel Lelystad voor Van der Valk en recreatiepark De IJssel Eilanden van Europarcs te Kampen.

Over Credit Linked Beheer
Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van zes particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van circa 800 miljoen euro vertegenwoordigen. Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II, Huurwoningen Nederland Fonds III en het Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 3.000 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 100 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen.