Credit Linked Beheer koopt 62 nieuwbouwappartementen en -woningen voor de verhuur in herontwikkelingsgebied Lelystad centrum

Het Huurwoningen Nederland Fonds II, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer heeft een overeenkomst getekend met Focus Urban Development (FOUR-D) en Schutte bouw & ontwikkeling, voor de aankoop van een zeer duurzaam nieuwbouwproject met 57 huurappartementen en 5 grondgebonden huurwoningen in het centrum van Lelystad. De huurwoningen worden aangekocht door het Huurwoningen Nederland Fonds II, dat door Credit Linked Beheer is opgericht om in huurwoningen in het middensegment te voorzien. Schutte bouw & ontwikkeling uit Zwolle zal de woningen naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 opleveren.

De aangekochte woningen worden gerealiseerd in het Theaterkwartier tegenover het Agoratheater. De uiteindelijke 57 huurappartementen, die onderdeel vormen van het gebiedsontwikkelingsproject in het centrum van Lelystad, zijn gevestigd in een zes lagen tellend woonobject en zullen in oppervlakte variëren van 44 tot 112,5 m² gbo. De vijf grondgebonden huurwoningen zullen rond de 130 m² gbo meten. Daarnaast wordt in parkeerplaatsen op eigen terrein voorzien.

Duurzame woningen
Een belangrijk aspect van dit project is het zeer duurzame karakter van de woningen. Bij alle nieuwbouw die door Credit Linked Beheer wordt aangekocht, streeft de beheerder ernaar dat de woningen duurzamer zijn dan wat de BENG-systematiek in het Bouwbesluit voorschrijft. De woningen die in Lelystad zijn aangekocht, zijn zeer energiezuinig en worden voorzien van een lucht/water-warmtepomp, PV-panelen, een ventilatiesysteem met een WTW-unit (warmteterugwinning) en HR ++ glas.

Focus van investeringsbeleid
Zowel de omvang als het duurzame karakter van dit plan past uitstekend bij de focus van ons investeringsbeleid”, aldus Hans Reijersen van Buren, directeur vastgoed bij Credit Linked Beheer. “Met het Huurwoningen Nederland Fonds II richten we ons op projecten met tussen de 10 en 200 woningen. Daarbij richten we ons op zeer duurzame huurwoningen in het middensegment, een categorie met veel vraag en weinig aanbod. Dit project in Lelystad sluit naadloos aan bij die doelstelling.

De appartementen en woningen verrijzen vanaf deze zomer in het centrum van Lelystad, op loopafstand van winkels en het Centraal Station en met de auto snel bereikbaar vanaf de uitvalswegen. Dit centrumgebied wordt de komende jaren herontwikkeld tot een aantrekkelijke woon- en verblijfsomgeving. Zo worden in dit deel van de stad niet alleen huurwoningen gerealiseerd, maar ook koopwoningen. De gemeente investeert onder andere in nieuwe straatinrichting en in aanvulling op het bestaande Agora-theater worden nieuwe horecagelegenheden, detailhandel, een bioscoop en een casino gerealiseerd. Met meer culturele voorzieningen en een aanbod met woonlocaties voor verschillende doelgroepen moet het centrum meer diversiteit krijgen.

We zien veel toekomstperspectief voor Lelystad”, stelt Paul Evers, mede-eigenaar van FOUR-D. “Samen met architectenbureau Mecanoo en Schutte bouw & ontwikkeling zijn we er in geslaagd om een kwalitatief hoogwaardig gebouw te ontwerpen en te realiseren dat past in het centrumgebied. Lelystad heeft een groeipotentie van ruim 10.000 woningen waarvan een deel in het centrum kan worden gerealiseerd. De woningen die door het beleggingsfonds van Credit Linked Beheer zijn aangekocht, sluiten zowel aan op de enorme vraag naar huurwoningen als bij de ambitie om van het centrum van Lelystad een levendig stadshart met allure te maken. Inwoners van Lelystad kunnen straks voor een ‘avondje uit’ ook gewoon in het centrum van hun eigen stad terecht.”

Ronald Kogelman, commercieel manager van Schutte bouw & ontwikkeling, is blij met de intensieve samenwerking tussen de betrokken partijen. “De realisatie van het project verloopt voorspoedig dankzij de samenwerking en het onderlinge vertrouwen binnen het bouwteam. Zoals het er nu naar uitziet worden de woningen naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 door ons opgeleverd.

Over Huurwoningen Nederland Fonds II
Huurwoningen Nederland Fonds II is een van de fondsen van Credit Linked Beheer, dat voorziet in huurwoningen in het middensegment. Net zoals Huurwoningen Nederland Fonds, Duurzaamwoningen Fonds, Groenwoningen Fonds en Ecowoningen Fonds levert het fonds een bijdrage aan de realisatie van betaalbare woningen in de krappe Nederlandse woningmarkt.

Over Credit Linked Beheer
Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van vijf particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van circa 700 miljoen euro vertegenwoordigen.

Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds en het Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 2.300 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 90 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen. In november 2019 werd Credit Linked Beheer winnaar van de FD Gazellen Award. Daarmee is het een van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland.