Eerste emissie Huurwoningen Nederland Fonds II goed voor 476 woningen

Met de eerste emissie van Huurwoningen Nederland Fonds II – een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer B.V. uit Baarn – van 76,5 miljoen euro zijn 476 woningen aangekocht ter waarde van 140 miljoen euro. Voor de aankoop en financiering van de bouw van deze huurwoningen (in Almere, Hasselt, Alkmaar, Eindhoven, Zeewolde, Amersfoort, Zoeterwoude en Lelystad) is een rekeningcourant-faciliteit (RC) met ABN AMRO overeengekomen van 45 miljoen euro en een beleggingsfinanciering voor zeven jaar van in totaal 92 miljoen euro bij oplevering van de projecten.

Het Huurwoningen Nederland Fonds II belegt in nieuwe en jonge duurzame en zeer energiezuinige huurwoningen en appartementen in het middeldure huursegment in Nederland. Huurwoningen Nederland Fonds II volgt op het in 2014 gestarte Huurwoningen Nederland Fonds. In Amersfoort zijn 51 grondgebonden woningen aangekocht met een woonoppervlakte vanaf 82 vierkante meter. De overige aankopen betreffen appartementen, variërend van tweekamerappartementen van circa 40 vierkante meter tot vijfkamermaisonettes van circa 130 vierkante meter.

Recentelijk heeft Credit Linked Beheer vanuit de eerste emissie (Huurwoningen Nederland Fonds II) nog 52 woningen in Bergschenhoek en Houten aangekocht. Met de aankoop van deze woningen, die de komende jaren worden opgeleverd, is een som van 17 miljoen euro gemoeid. Naar verwachting worden ook deze woningen gedurende de bouwfase vanuit de RC-faciliteit gefinancierd. In totaal wordt met de eerste emissie geïnvesteerd in 528 woningen.

We zijn blij dat we deze rekeningcourant-faciliteit en beleggingsfinanciering met ABN AMRO zijn overeengekomen om de aankoop en bouw van deze duurzame nieuwbouwwoningen te financieren, waarmee de eerste emissie van het fonds direct volledig geïnvesteerd kan worden voor de participanten in het fonds,” stelt Roy Stege CFO bij Credit Linked Beheer. “Met de betrokkenheid en duurzame filosofie van ABN AMRO leveren we een substantiële bijdrage aan de realisatie van betaalbare huurwoningen in de krappe en overspannen woningmarkt.

Over Huurwoningen Nederland Fonds II
Huurwoningen Nederland Fonds II is een van de fondsen van Credit Linked Beheer, dat voorziet in huurwoningen in het middensegment. Net zoals Huurwoningen Nederland Fonds, Duurzaamwoningen Fonds, Groenwoningen Fonds en Ecowoningen Fonds levert het fonds een bijdrage aan de realisatie van betaalbare nieuwbouwwoningen.

Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van vijf particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van circa 700 miljoen euro vertegenwoordigen. Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds en het Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 2.300 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 90 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen en de organisatie telt inmiddels 38 medewerkers. In november 2019 werd Credit Linked Beheer winnaar van de FD Gazellen Award. Daarmee is het een van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland.