Home Alle persberichten Finalisten Haarlem Inc. verdedigen ondernemingsplan in de Gravenzaal

Finalisten Haarlem Inc. verdedigen ondernemingsplan in de Gravenzaal

0

Op 14 november vindt de finale plaats van de tweede editie van ondernemerswedstrijd Haarlem Inc. Vijf gemotiveerde ondernemers in spé nemen het in de Gravenzaal van het Haarlemse Stadhuis tegen elkaar op. De finalisten zijn overgebleven van de in totaal 58 ingediende business ideeën. De uiteindelijke winnaar van Haarlem Inc. 2011 krijgt professionele hulp, geld en persoonlijke ondersteuning bij de start van zijn of haar nieuwe onderneming.

Haarlem Inc. is het initiatief van de Haarlemse bedrijven en organisaties (Young-) MKB-Haarlem, Pré Wonen, Rabobank Haarlem en Omstreken, BDO-accountants, INHolland Haarlem, ROC Nova College, Pot Jonker Seunke Advocaten en Figee Innovatie Theater (FIT). Zij hebben als doel om ondernemerschap in de regio te stimuleren. Haarlem heeft namelijk behoefte aan nieuwe bedrijven. Ze helpen mee om Haarlem ook in de toekomst te laten bloeien en ze bevorderen activiteit in de wijk.

Maandag 14 november vanaf 19:00 voelt de deskundige jury, waaronder Haarlem Inc finalist van 2009 Danike van Overeem – Polano en wethouder Jan Nieuwenburg van Economische Zaken, de finalisten aan de tand.

Iedereen winnaar
De eerste drie jaar krijgt de winnaar van de ondernemerswedstrijd van Haarlem Inc. een persoonlijke coach en korting op een eventuele bedrijfsfinanciering. Ook ontvangt hij/zij een geldbedrag van 2.500 Euro voor de inrichting van een bedrijfspand of de aanschaf van inventaris. Bovendien krijgt de winnaar korting op de huur van een bedrijfspand en krijgt de winnaar gratis advies en ondersteuning bij juridische en financiële zaken, over belastingen, scholing en personeelszaken. Tot slot ontvangt de winnaar korting op een opleiding.

Er is niet alleen profijt voor de winnaar. Met de eerste editie van de wedstrijd gehouden in 2009, heeft Haarlem Inc bewezen precies dát zetje in de rug te geven dat nodig is om daadwerkelijk voor jezelf te beginnen. Afgelopen zomer zijn alle kandidaten intensief begeleid door specialisten bij het voorbereiden en opstellen van hun ondernemingsplan via verschillende workshops en trainingen.

Het niveau van de kandidaten is dit jaar hoog. De ideeën die tijdens de finale verdedigd worden bestaan uit een vernieuwend reisportal, een commercieel samenwerkplatform voor ingenieurs, een BBQ cateraar, een exclusieve botenbouwer en een sociaal kookplatform.

Martin West van mede-initiatiefnemer Pré Wonen: “Gemeente Haarlem heeft behoefte aan nieuwe bedrijven, met name in die wijken waar Pré Wonen, MKB-Haarlem en andere organisaties werken aan vergroting van de leefbaarheid. Om ondernemerschap te stimuleren en drempels weg te nemen, hebben zij de handen ineen geslagen en Haarlem Inc. opgericht. De ondernemerswedstrijd is dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De winnaar krijgt een bedrijfsstart met voorsprong. Maar ook de overige kandidaten zijn bij de voorbereiding geholpen met workshops, professionele ondersteuning en hulp van andere ondernemers in de regio. Niet alleen de finalisten hebben profijt bij de wedstrijd. De vele deelnemers hebben hun voordeel kunnen halen bij het zelfstandig voortzetten van hun idee, dankzij de verschillende zomerworkshops en de gratis adviezen.”

Geïnteresseerden zijn welkom om de finale bij te wonen. Aanmelden kan kosteloos via innovation@swarte.eu.