Schalkwijk aan Zee festival goed bezocht

Festival Schalkwijk aan Zee dat dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd, heeft afgelopen zondag 25 augustus aan de Molenplas meer bezoekers getrokken dan vorig jaar.

Mede dankzij het goede weer, de toplocatie aan het water en het gevarieerde programma voor jong en oud was de sfeer uitstekend. De Haarlemse winnares van ‘The Voice of Holland 2012’ Leona Philippo maakte het festival met een spetterend optreden compleet.

Schalkwijk aan Zee is vorig jaar gestart om het creatieve talent in Schalkwijk en de wijk zelf voor het grote publiek open te stellen. Schalkwijk heeft veel in huis op cultureel, sociaal, creatief en sportief vlak. Het festival trok naast veel Schalkwijkenaren, ook nieuwsgierige inwoners uit de rest van Haarlem. Het evenement gaf een goed beeld van de activiteiten die doorgaans ontplooit worden in Schalkwijk. Op de skatebaan werd een wedstrijd gehouden voor de  skaters uit de regio. Maar ook plaatselijke organisaties  en stichtingen waren vertegenwoordigd om het publiek kennis te laten maken met een diversiteit aan producten en diensten. De verschillende podia met muziek en dans, de diverse workshops van zang tot het maken van cupcakes, toneel en theater en de verschillende eettentjes boden vertier voor jong en oud.

Met de brede programmering van dit jaar en de samenwerking met onder andere Theater Haarlem en Patronaat lijkt een nieuwe jaarlijkse traditie aan de Molenplas te zijn geboren.

Petra Kok, één van de organisatoren van Schalkwijk aan Zee: “We kijken met trots terug op een goed verlopen, druk en gezellig evenement. De sfeer was erg gemoedelijk en de locatie maakte veel diversiteit aan activiteiten en recreatie mogelijk. Veel mensen namen dit jaar vrienden, kennissen en familie mee.  Zo verwachten we ook volgend jaar weer een groei in het aantal bezoekers.”

Schalkwijk aan Zee werd mede mogelijk gemaakt door Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, Gemeente Haarlem, Dock, Wijkraden Schalkwijk. Organisatoren; Peacock Events en Event Label.  www.schalkwijkaanzee.nl.

Foto’s en videoverslag door Ad Schaap