hallo, versterkt zich met KLAR Partners om leidende IT service provider voor MKB in Europa te worden

Partners Limited (“KLAR”) kondigt vandaag aan dat KLAR (middels enkele door KLAR geadviseerde fondsen) als groeipartner gaat investeren in hallo,. Als toonaangevend Nederlandse bedrijf op het gebied van bedrijfskritische IT-diensten voor MKB-bedrijven wil hallo, met behulp van KLAR een versnelde groei doormaken en verder uitbreiden in de Europese markt. Naast KLAR investeren ook de huidige eigenaren, het management van hallo en investeringsbedrijf Vortex Capital Partners.

hallo,’s geautomatiseerde platform biedt MKB en middelgrote bedrijven een one-stop-shop voor bedrijfskritische IT-diensten. Het aanbod bestaat onder meer uit de moderne Microsoft werkplek, oplossingen op het gebied van security, communicatie/UC en connectiviteit/SD-WAN, en een groeiende praktijk in Dynamics CRM en Data Warehousing / Power BI. Bij hallo, werken momenteel 350 mensen, verspreid over kantoren in Nederland, Spanje en het Caribisch gebied. In 2022 had het bedrijf een omzet van 70 miljoen euro.

CEO Barry Wissink van hallo,: “Dit partnership betekent de volgende strategische stap voor hallo, en een spannend nieuw hoofdstuk. De expertise en middelen van KLAR stellen ons in staat om onze groei te bestendigen, zowel organisch als door middel van acquisities. We geloven in het bouwen van een duurzaam bedrijf met een herkenbare cultuur. Dit past heel goed bij de aanpak van het team van KLAR. We kijken er naar uit om samen te werken en onze Europese ambitie vorm te geven.

Alex Kulikowski van KLAR Partners: “Deze investering past binnen de strategie van KLAR om te investeren in bedrijven met bedrijfskritische diensten in groeiende markten. De sterke groei van hallo, de laatste jaren is indrukwekkend en bewijst de kracht van het platform en de sterke cultuur van het bedrijf. We zullen hallo, samen met het management en Vortex ondersteunen in de groeiambities en in de plannen om verder uit te breiden in Europa.

Evert Jan de Groot van Vortex Capital Partners: “Wij zijn trots op de uitzonderlijke groei van hallo, en de leidende marktpositie die het bedrijf in Nederland heeft verworven. Met het schaalbare platform en een sterke focus op standaardisatie en automatisering zien we ook groeimogelijkheden voor hallo, buiten Nederland. Het partnership met KLAR past hier goed in. Met enthousiasme willen we het merk samen met het management en met KLAR verder uitbouwen.

De transactie benodigt goedkeuring van de relevante autoriteiten.