Kitry vindt strategische partner in Vortex Capital Partners

Kitry Group (Kitry), de toonaangevende leverancier van software-oplossingen voor het beheer van gezondheid en veiligheid op het werk, heeft een overeenkomst getekend met Vortex Capital Partners (Vortex) voor een strategische samenwerking. Met de investering van Vortex wil Kitry inzetten op versnelde groei. De nadruk ligt hierbij op een internationale uitrol in combinatie met investeringen in productontwikkeling om het ‘Kitry as a Service’-aanbod verder uit te breiden.

Kitry ontwikkelt, implementeert en onderhoudt software-oplossingen op het gebied van Environment, Health and Safety (EHS). Deze software helpt organisaties bij het beheren van het welzijn van hun medewerkers. Kitry heeft een gebruiksvriendelijk Software as a Service-gebaseerd platform ontwikkeld in de groeiende niche van EHS. Het platform biedt klanten tools om te voldoen aan het ISO 45001-certificaat. Door de toenemende bewustwording rond het fysieke en mentale welzijn en de veiligheid van medewerkers ervaart Kitry een sterk toegenomen vraag naar haar oplossingen bij zowel lokale organisaties als internationale bedrijven in onder andere België, Nederland en Frankrijk.

Kitry bedient meer dan 100 klanten, zowel blue chip bedrijven als publieke organisaties. Kitry is onder andere actief in de gezondheidszorg, chemie, financiële dienstverlening, productie en overheidssector.

Veelzijdig team
CEO Pierre Letargez van Kitry gelooft dat de timing goed is voor de samenwerking tussen Kitry en Vortex: “De steun van Vortex stelt ons in staat om een toenemend aantal klanten te bedienen met ons platform en daarmee onze ambitieuze groei te realiseren. Bovendien helpt de uitgebreide ervaring en expertise van Vortex ons in het uitbouwen van technologie-gedreven bedrijven om nationaal en internationaal uit te breiden. Ik kijk er erg naar uit om met het Vortex team samen te werken in onze volgende groeifase.

Partner Evert Jan de Groot van Vortex: “Pierre en zijn team hebben het bedrijf in meer dan 20 jaar succesvol uitgebouwd tot een gerenommeerde softwareleverancier op het gebied van medewerker-veiligheid en gezondheid. Kitry beschikt over een sterke ploeg van ervaren professionals en heeft een indrukwekkend triple-A klantenbestand in hun kernregio’s. We zien bijzonder uit naar de samenwerking met het Kitry team om het bedrijf verder te laten groeien in de komende jaren.

Over Vortex
Vortex is een gespecialiseerde investeerder die zich richt op software-, internet- en tech-gedreven ondernemingen. Het investeringsfonds focust zich op kleine en middelgrote ondernemingen met een groot groeipotentieel. Het team combineert brede ondernemingservaring met diepe technische expertise om ambitieuze ondernemers en managementteams als actieve partner te ondersteunen met het realiseren van hun groeiambities. Tijdens de afgelopen 10 jaar heeft Vortex met deze strategie 20 platforminvesteringen gedaan met meer dan 25 vervolginvesteringen.