MyBit gaat met Vortex voor krachtenbundeling Nederlandse softwaremakers

DSE Software eerste toevoeging buy-and-buildstrategie MyBit Group

Maatwerk softwareontwikkelaar MyBit uit Hilversum en investeringsmaatschappij Vortex Capital Partners hebben een partnership gesloten om, onder de naam van MyBit Group, de krachten van diverse Nederlandse maatwerksoftwarebedrijven te bundelen. MyBit en Vortex willen door middel van een buy-and-build strategie een sterke groep bouwen en hiermee de Nederlandse software-ontwikkelingssector verstevigen. Met de toevoeging van DSE Software uit Beverwijk ontstaat een betrouwbare IT-partner van formaat die klanten in bijna alle sectoren in Nederland kan bijstaan in het ontwikkelen van business-kritische software.

MyBit, DSE en Vortex willen komende tijd meerdere gezonde Nederlandse maatwerksoftwarebedrijven aan zich binden, die zich onder de vleugels van de MyBit Group verder kunnen ontwikkelen en verder kunnen groeien. Door verdere schaalvergroting zijn de ervaren softwareontwikkelaars nog beter in staat om antwoord te geven op de toenemende vraag naar complexe softwareoplossingen. De groep trekt gezamenlijk op bij het aantrekken en opleiden van nieuw talent en door de uitwisseling van specialistische kennis is de groep nog beter in staat zijn om uitdagende en complexe projecten uit te voeren voor haar klanten.

De markt van de software-maakindustrie in Nederland is erg versnipperd,” aldus Marcel Flipse, CEO van de combinatie. “Kleine en enkele wat grotere bedrijven maken technisch gezien de meest vernuftige applicaties, maar op zakelijk terrein is er vaak veel te winnen. De combinatie stelt zich op als verbinder van verschillende bedrijven in de software-maakindustrie.

De MyBit Group beheerst vele verschillende technieken die relevant zijn om antwoord te geven op de steeds complexere vraagstukken op IT-gebied. De applicaties die de aangesloten bedrijven vervaardigen worden veelal ingezet in het hart van de bedrijfsprocessen van haar klanten. Langdurige partnerships met klanten zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. De gemeenschappelijke deler voor bestaande en nieuwe bedrijven in de groep is een volledige focus op het maken van kwaliteitssoftware voor klanten.

Met de aansluiting van DSE Software uit Beverwijk verstevigt de groep, goed voor een omzet van ongeveer 10 miljoen euro, haar positie binnen de software-maakindustrie. De bedrijven die zich aansluiten bij MyBit Group profiteren van de voordelen van gezamenlijkheid, maar behouden hun eigen identiteit, cultuur en karakter. Flipse: “Medewerkers die onder goede omstandigheden op de juiste plek zitten, blijven zich zo thuis voelen en kunnen zich verder ontwikkelen. De menselijke maat blijft gewaarborgd. Het IT-werk blijft op deze manier uitdagend en interessant voor de knappe koppen die in de software-maakindustrie werkzaam zijn.

Evert Jan de Groot, partner bij Vortex Capital Partners: “Vortex is al 10 jaar betrokken als actieve aandeelhouder bij software- en techbedrijven. We zien in toenemende mate dat bedrijven ervoor kiezen om niet alle softwareontwikkeling zelf te doen. Mybit en DSE zijn ervaren en betrouwbare softwareontwikkelaars, die al jarenlang het vertrouwen krijgen van vele klanten om business kritieke software te ontwikkelen en te onderhouden. We zijn buitengewoon enthousiast over beide bedrijven en hun teams, alsook over de verdere schaalvergroting en het groeipotentieel.

Mybit
Mybit, opgericht in 2007, is gevestigd op het mediapark in Hilversum en heeft 70 medewerkers. MyBit maakt met ervaren developmentteams maatwerksoftware voor haar partners binnen diverse verticals als gezondheidszorg, overheid, energie, onderwijs en retail. Daarnaast levert MyBit beheerdiensten, DevOps-services en hosting services. MyBit levert full-stack development kritische bedrijfsapplicaties specialistische integraties en is specialist in verschillende php frameworks, Java en typescript frameworks (React, Angular, VueJs). MyBit is onder meer ISO 9001 en 27001 gecertificeerd en NEN 7510 compliant.

Over DSE
DSE Software, opgericht in 1988, is gevestigd in Beverwijk en heeft 25 medewerkers in dienst. DSE maakt met haar developmentteams maatwerksoftware voor complexe en innovatieve bedrijfsprocessen in onder meer de verticals retail, food, legal en logistiek. Daarnaast levert DSE-beheerdiensten en hostingservices.

DSE Software levert full-stack development en is specialist in Microsoft .NET technologie and Microsoft Azure.

DSE Software ISO 27001 gecertificeerd.

Over Vortex
Vortex is een gespecialiseerde investeerder die zich richt op software-, internet- en techgedreven ondernemingen. Het investeringsfonds focust zich op kleine en middelgrote ondernemingen met een groot groeipotentieel. Het team combineert brede ondernemingservaring met diepe technische expertise om ambitieuze ondernemers en managementteams als actieve partner te ondersteunen met het realiseren van hun groeiambities. Tijdens de afgelopen 10 jaar heeft Vortex met deze strategie 20 platforminvesteringen gedaan met meer dan 25 vervolginvesteringen.