Holland Venture investeert in WSO2 integrator Yenlo

Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Yenlo, dé integratiespecialist op het gebied van WSO2 open source middleware technologie. Het management en aandeelhouders hebben zich ten doel gesteld de komende jaren de groei van de onderneming te versterken, zowel organisch als door een actieve wereldwijde buy-and-build strategie.

Yenlo is in 2007 opgericht door Maarten de Waal en Ruben van der Zwan en bouwt complete middleware oplossingen voor toonaangevende klanten wereldwijd. Middleware is de software tussen de front-end applicaties en back-end systemen. Middleware is nodig wanneer een bedrijf ieder systeem, database en applicatie met elkaar wil verbinden en laten communiceren op een professionele wijze. Yenlo is reeds vele jaren één van de drie gecertificeerde Premier Partners van WSO2 en Yenlo is sinds 1 oktober 2018 de wereldwijde Value-Added Reseller van WSO2. Tot op heden implementeerde de onderneming WSO2 technologie in meer dan 200 bedrijven. WSO2 is de enige pure play open source middleware vendor en is een opkomende speler op dit gebied.

Internationale groeiplannen
Yenlo wil binnen vijf jaar groeien naar een omzet van EUR 40 miljoen. Middels strategische keuzes, het efficiënt inrichten van de organisatie en het uitrollen van een actieve buy-and-build strategie, zal Holland Venture het management ondersteunen, adviseren en begeleiden bij haar internationale groeiplannen.

Yenlo is de wereldwijde marktleider op het gebied van WSO2 integraties. Wij zien enorme groeikansen door het dienstenaanbod uit te breiden. Zo kan Yenlo haar klanten bijvoorbeeld 24/7 professionele services gaan bieden, zoals support, waardoor een groter deel van de omzet recurring zal worden. We hebben zeer veel vertrouwen in Maarten en Ruben en hun team en kijken ernaar uit Yenlo naar een volgende fase te brengen’, aldus Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Venture.

Ruben van der Zwan voegt daaraantoe: ‘Wij waren op zoek naar een partner die ons kan helpen om verdere groei te realiseren door de juiste strategische keuzes te maken. Marktlink Fusies & Overnames heeft ons in dit traject geweldig begeleid. Uit een selectie van een aantal bedrijven die Marktlink voor ons heeft benaderd is de keuze op Holland Venture gevallen. Hierdoor hebben wij de partner gevonden die, door haar expertise in snelgroeiende techbedrijven en ervaring met groeiende bedrijven, ons kan ondersteunen om Yenlo’s groei te versnellen.