House of Covebo neemt opleider Verder in Techniek over

Technisch opleider van CNC operators onderdeel van House of Covebo

House of Covebo neemt Verder in Techniek over, een technisch opleider van operators van CNC machines. De overname past binnen de strategie van House of Covebo om Nederlandse en Europese vakkrachten per segment te beoordelen, te trainen en bij te scholen. House of Covebo richt zich met zijn werkmaatschappijen Covebo Bouw & Techniek, MAATT, Effect en VNOM in toenemende mate op de maakindustrie, waarvan CNC-verspaning een specialistisch onderdeel is.

Verder in Techniek, met trainingsfaciliteiten in Doetinchem en Scherpenzeel, heeft een effectief opleidingsconcept ontwikkeld voor CNC draaien en frezen. Met de CNC kennismonitor van Verder in Techniek worden potentiële kandidaten uitvoerig gescreend en geselecteerd. Na toelating starten zij een intensief praktijkprogramma van acht weken, gevolgd door tien weken praktijkstage. Met modulaire maatwerkopleidingen voor bedrijven in de maakindustrie geeft Verder in Techniek ook advies op het gebied van productiviteitsverbetering.

House of Covebo
House of Covebo biedt jaarlijks aan ruim 30.000 kandidaten werk. Hiervan is circa 35% werkzaam in de bouw en techniek. Sinds 2017 heeft House of Covebo in Nederland 5 test- en trainingscentra geopend voor het beoordelen en trainen van nieuwe Nederlandse en Europese vakkrachten binnen de sectoren productie, logistiek, bouw en techniek. Inmiddels zijn vijf specialistische leerlijnen ontwikkeld voor lassers, loodgieters, elektriciens, betontimmerlieden en zonnepanelen monteurs.

Henk Buitink van House of Covebo wil samen met Verder in Techniek opleidingsactiviteiten versterken en uitbouwen: “Veel bedrijven in zowel de bouw- als technische sector hebben te maken met een tekort aan goed en gekwalificeerd personeel. Bovendien is er veel uitstroom. Met onze opleidingscentra zorgen we dat de kandidaten die wij aanbieden over de juiste competenties beschikken zodat die beter aansluiten bij de maatstaven van onze opdrachtgevers. Hierdoor weten we de uitstroom terug te dringen. Dankzij de overname van Verder in Techniek kunnen we bestaande en nieuwe opdrachtgevers in de verspaning nog beter bedienen. Een belangrijke groeipijler is om het opleidingsprogramma geschikt te maken voor EU-kandidaten omdat tweederde van onze vakkrachten momenteel worden geworven in de EU. De plannen van Verder in Techniek om een derde vestiging te openen maakt dat we voldoende capaciteit aantrekken om aan de vraag te kunnen voldoen.

Verder in Techniek is een opleidingsinstituut voor CNC Operators en richt zich met name op de omscholing van mensen. De nadruk van de achtweekse opleiding ligt op praktijkervaring op moderne CNC machines. Verder in Techniek helpt bedrijven up to date te blijven door personeel bij te scholen met de nieuwste technieken. Het doel van Verder in Techniek is om hoogwaardige opleidingen te bieden die mensen voorbereiden op de dynamische wereld van de CNC-technologie. Het achtweekse lesprogramma kent een theoretisch deel en legt de nadruk op de praktijk. Dit maakt dat afgestudeerden klaar zijn voor de uitdagingen op de werkvloer. Het Doetinchemse opleidingsinstituut helpt mensen bij hun terugkeer in het arbeidsproces.