Run op coronacrisis-leenauto’s van uitzender Covebo

Uitzendgroep Covebo uit Nijkerk last een pauze in voor de succesvolle actie, waarbij mensen een beroep kunnen doen op een auto uit het wagenpark van de uitzendorganisatie. Het bedrijf communiceerde via social media dat het een deel van haar wagenpark beschikbaar stelde aan mensen die het vanwege de coronacrisis het hardst nodig hebben. De eerste 25 auto’s waren binnen een paar uur vergeven.

Een deel van het wagenpark van Covebo blijft vanwege de coronacrisis tijdelijk onbenut. Zorgpersoneel zonder vervoer of hard getroffen ondernemers of ZZP’ers konden aanspraak maken op een leenauto. Covebo, onderdeel van House of HR, wil op deze wijze een handje helpen daar waar auto’s tijdens de crisis het hardst nodig zijn.

Het is ontzettende fijn om te zien dat we met deze actie veel mensen hebben kunnen helpen in het verlenen van zorg of ondernemers die het nu even extra zwaar hebben,” aldus CEO Henk Buitink. “We zijn overspoeld met aanvragen en moeten nu noodgedwongen de actie tijdelijk pauzeren. We gaan inventariseren hoeveel extra auto’s we in kunnen zetten zodat we nog meer mensen kunnen helpen. Deze auto’s komen na het weekend beschikbaar.

De actie heeft ook nog andere effecten: een collega van de vestiging in Tilburg rijdt vandaag met zijn bestelauto door Nederland om op vijf adressen in totaal zeven pallets aan hulpmiddelen in te zamelen voor het Rode Kruis in Loenen. Dit verzoek kwam binnen als reactie op het leenauto-initiatief.

Over Covebo Group
Covebo Group, onderdeel van House of HR, heeft dagelijks ruim 9000 uitzendkrachten aan het werk in de sectoren productie, logistiek, bouw en techniek. Een derde hiervan is Nederlands, de overige uitzendkrachten worden geworven in andere EU landen.