Interstellar neemt maand na lancering IT-gigant DataByte over

Een maand na de lancering van Interstellar, voegt de groep IT-dienstverlener DataByte uit Steenbergen toe aan de collectie. De overname is onderdeel van een buy-and-build strategie. Deze is erop gericht om Interstellar uit te laten groeien tot de meest relevante IT-groep van Nederland en klanten op alle aspecten van de digitale reis op hoog niveau te ondersteunen.

DataByte werd in 1987 opgericht en groeide uit tot een bekende IT-speler in Zuidwest-Nederland met vestigingen in Steenbergen en Berkel en Rodenrijs. Met 85 betrokken IT-specialisten, 450 klanten en een sterke verankering in de zorg, maakindustrie, zakelijke dienstverlening en het MKB-segment, is DataByte al meer dan 30 jaar een bekende naam in de regio en daarbuiten. De IT-dienstverlener heeft de ambitie om de jaaromzet te verdubbelen naar 40 miljoen euro en het aantal vestigingen in Zuidwest-Nederland te laten groeien van twee naar zes.

De directie van DataByte blijft als bestuur van de Brabantse onderneming aan en participeert in Interstellar. CEO John Heijnen ziet de toekomst rooskleurig in: ‘’In een snel veranderende markt waarin technologische ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo opvolgen, met name op het gebied van cybersecurity en de Cloud, willen we samen met onze relaties voorop blijven lopen. Deze digitale transitie vraagt om verregaande stappen. In samenwerking met Interstellar, voegen we een breed pallet aan hoogwaardige kennis en IT-specialisaties toe. Dit stelt ons in staat om onze relaties ook de komende decennia op het allerhoogste niveau te kunnen blijven begeleiden tijdens hun digitale reis waarin adoptie, beveiliging en innovatie nog belangrijker worden. Op die manier maken we onze ambitie waar om de meest relevante IT-dienstverlener te blijven in Zuidwest-Nederland.’’

Grote sprong Interstellar
Begin februari werd bekendgemaakt dat zes succesvolle bedrijven uit de IT-sector de krachten bundelen onder de vlag van Interstellar Group, waardoor een nieuwe grote IT-dienstverlener met landelijke dekking in Nederland ontstaat. Interstellar bestaat uit een collectie van IT-dienstverleners Solimas, Exite ICT en CSN Groep en specialisten op het gebied van cloud en security Fundaments, DataExpert en Pinewood. Daar is nu dus DataByte aan toegevoegd.

CEO Maarten van Montfoort: “DataByte is een gerenommeerde managed services provider (MSP) in de top van het MKB en marktleider in de grotere regio. We hebben van het begin af aan duidelijk gemaakt dat wij een sterke buy-and-build strategie najagen, omdat wij snel willen uitgroeien tot één van de grotere spelers in de markt. Alleen met aantrekken van nieuw talent en het vergroten van onze landelijke dekkingsgraad kunnen wij onze voorsprong op de concurrentie uitbouwen. Wij zijn erg trots dat DataByte onderdeel van dit geweldige avontuur wil uitmaken.

Alle bedrijven binnen Interstellar Group zijn autonome ondernemingen met een eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. Samen vormen zij één sterke collectie, waarin ondernemerschap als kernwaarde centraal staat. De uitwisseling van kennis en expertise is multidisciplinair of juist gebonden aan één thema, zoals cloud en security. De driekoppige groepsdirectie is afkomstig uit de ondernemingen binnen de Interstellar collectie, waarvoor investeringsmaatschappij Quadrum Capital in 2017 de basis legde met een eerste deelneming in het IT-domein. Interstellar is onderdeel van Quadrum Investment Fund III, het nieuwste fonds van Quadrum Capital, en heeft daarmee de slagkracht om haar positie als IT-groep voortvarend uit te bouwen.