Lammetjes doen jas uit op Marsmanplein

Lammetjes worden geschoren op 12 mei op het MarsmanpleinTe midden van Oud-Hollandse ambachten als mandenvlechten, glasblazen, kantklossen en strovlechten worden, dit jaar op 12 mei, schapen geschoren op het Marsmanplein.

De activiteiten vinden plaats tijdens de lammetjesmarkt in de Haarlemse wijk Delftwijk, als onderdeel van een serie activiteiten om de realisatie van het nieuwe winkelcentrum te vieren. De lammetjesmarkt met braderie begint om 9:30 uur en duurt tot ongeveer 16:00 uur. Zo’n 40 kraampjes zorgen op deze dag voor de bedrijvigheid.

De kraampjes zijn niet alleen van ondernemers van het Marsmanplein, maar ook van buitenstaanders. De bedrijvigheid wordt verder gestimuleerd door verschillende acts. Zo geeft de lokale dansschool DSG van 13.45 – 14.30 uur een demonstratie en wordt de slotact van 15.00 – 16.30 uur verzorgd door de band YMO.  De lammetjesmarkt heeft een extra grote aantrekkingskracht op de kinderen door twee springkussens en de mogelijkheid om op per pony het plein rond te rijden.

Lentefris

In de ochtend hebben de wijkbewoners zich al bezig gehouden met de jaarlijkse Lentefrisdag. In wat inmiddels een traditie is geworden, deelt ‘Delftwijk Leeft’ op de dag plantjes uit aan de wijkbewoners. Deze plantjes worden gebruikt om het straatbeeld verder op te fleuren. De voorjaarsactiviteit wordt georganiseerd door ‘Delftwijk Leeft’, een samenwerkingsverband tussen bewoners, de wijkraad, de woningcorporaties, de gemeente, de winkeliersvereniging en de politie.

Tijdens deze ochtendsessie hebben de buurtbewoners wellicht al een weekendje weg naar Texel te pakken. Wie de gratis actieposter – af te halen bij de plaatselijke winkeliers – voor en tijdens het evenement achter de ramen plakt, maakt kans om rond 16.30 uur bij de schaapskooi te worden uitgeroepen als prijswinnaar van een verblijf naar het schiereiland.

Over Marsmanplein

Winkelcentrum Marsmanplein ligt aan de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord, in de naoorlogse woonwijk Delftwijk. Delftwijk zal in de komende jaren op veel locaties sterk veranderen. Zo ook het winkelcentrum Marsmanplein. Om het plein ook tijdens de vele verbouwingen een sterke aantrekkingskracht te bezorgen, heeft de winkeliersvereniging Marsmanplein in samenwerking met de plaatselijke Kamer van Koophandel een serie van initiatieven ontplooid.