Mosa Glas neemt L.H. van der Woning Glas over

L.H. van der Woning Glas, een familiebedrijf uit Losser gespecialiseerd in het creëren van glasproducten, heeft 100% van het aandelenbelang verkocht aan Innotec Glasgroep. Innotec Glasgroep is een samenwerkingsverband tussen glasgroothandel Mosa Glas en adviesbureau in glas(constructies) Kuipers Technisch Advies. Met de strategische overname van L.H. van der Woning Glas weet Mosa Glas het huidige productaanbod verder te vergroten en te verbreden waarbij ook de kennis van Kuipers Technisch Advies wordt toegevoegd in de nieuwe combinatie.

Met het samengaan ontstaat een toonaangevende partij in de creatie van specialistische glasproducten waardoor geprofiteerd kan worden van elkaars kennis en kunde. De verkooptransactie is door Marktlink Fusies & Overnames begeleid. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

L.H. van der Woning Glas B.V. werd in 1987 opgericht door Leo van der Woning. Inmiddels staat sinds 2016 dochter Judy van der Woning samen met Leo van der Woning aan het roer. Het familiebedrijf levert wereldwijd glasproducten. Hierbij moet worden gedacht aan hardglazen douchecabines, glazen trappen, balustrades, volglazen (schuif-)deuren, scheidingswanden maar ook diverse op maat gemaakte glasproducten voor de interieurbouw, standbouw en utiliteitsbouw.

Judy van der Woning: “De afgelopen jaren is L.H. van der Woning Glas B.V. hard gegroeid. Mijn vader heeft ruim dertig jaar ondernemen erop zitten en ik ben in een levensfase dat ook veel andere toekomstmogelijkheden perspectief bieden, waardoor wij hebben besloten om over te gaan tot verkoop van het bedrijf. Bij voorkeur aan een strategische en financiële partner die ervaring heeft in de markt om de verdere groei te faciliteren. Vol vertrouwen kan ik zeggen dat L.H. van der Woning Glas B.V. bij Mosa Glas in goede handen is. Mosa Glas is ook echt een familiebedrijf met jarenlange ervaring en daarnaast beschikken ze over specifieke kennis uit de glasmarkt, wat voor ons een belangrijke factor is geweest in de keuze van een koper.

Tijdens het verkoopproces was de afweging of het familiebedrijf ging voor een strategische partij of een management buy-in kandidaat (MBI’er). Na een uitvoerige analyse van de onderneming en diverse gesprekken, ging er een duidelijke voorkeur uit naar een strategische partij met veel ervaring in de glassector,” voegen Anna Jochems en Demi van Helden toe namens Marktlink.

Met het extra vakmanschap van L.H. van der Woning Glas B.V. voegt Mosa Glas een nieuw specialisme toe aan haar bestaande groothandelsactiviteiten. Hierbij wordt Mosa Glas ondersteund door Kolja Kuipers die het stokje van Leo & Judy van der Woning als directeur overneemt. Marcel Tinnemans, directeur en mede-eigenaar van Mosa Glas: “Met de participatie in L.H. van der Woning Glas B.V. ontstaat er een uitstekende symbiose met de bestaande activiteiten van Mosa Glas. Hierbij zien wij nog volop kansen en mogelijkheden om de activiteiten van L.H. van der Woning Glas B.V. verder uit te breiden waardoor ook synergievoordelen kunnen worden benut. Zodoende vormen de ondernemingen samen een sterke groep gespecialiseerd in de glasbewerkingssector.” L.H. van der Woning Glas B.V. blijft gevestigd in haar huidige locatie te Losser en het gehele personeelsbestand blijft bij de onderneming actief.

Bron: Marktlink Fusies en Overnames