MyFitnessPal lanceert naast afvalapp ook Nederlandse community

Wereldwijde community valt met app meer dan 50 miljoen kilo af

nl_pie_300dpiDe gratis hulpbron voor het bereiken en behouden van gezondheidsdoelen MyFitnessPal opent ook een Nederlandse community. Met de mobiele en webgebaseerde applicaties voor iOS en Android kan de gebruiker onder andere calorieën tellen met behulp van een uitgebreide voedingsdatabase en trainingsschema’s volgen en bijhouden. Ook kan men met MyFitnessPal in het Nederlands doelen stellen, voortgang registreren en ervaringen delen met een gelijkgestemde community. Meer dan 40 miljoen mensen wereldwijd gebruiken de app om het gewicht in eigen hand te krijgen.

MyFitnessPal maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van fitnesstechnologie en kan bogen op de kennis van fitnessprofessionals. Oprichter Mike Lee van MyFitnessPal: “Mensen met overgewicht hebben vaak te maken met schaamte, omdat het weer niet is gelukt om af te vallen. Ondanks dat het ene crashdieet na het andere is geprobeerd lukt het ze op de langere termijn niet om vol te houden. Wanneer men met gelijkgestemden de strijd aan gaat is de kans van slagen groter. Het begrip van lotgenoten werkt als een prima steuntje in de rug.”

Samen vielen de gebruikers van app circa 50 miljoen kilo af en werden bijna 125 miljard calorieën verbrand. Actieve gebruikers van MyFitnessPal vallen gemiddeld 5,5 kilo af.

Gigantische voedingsdatabase
Om eenvoudig het aantal calorieën bij te kunnen houden, heeft MyFitnessPal een voedingsdatabase met meer dan 3 miljoen voedselsoorten, inclusief de voedingswaarde van producten van alle grote merken en restaurantketens. Voedingswaren uit de supermarkt kunnen gescand en opgeslagen worden. Men kan met de app snel en eenvoudig voedsel en maaltijden invoeren en onthouden. Alle belangrijke voedingsstoffen zoals calorieën, vetten, eiwitten, koolhydraten, vezels en cholesterol kunnen hierbij worden geregistreerd.

Met de aankondiging van de Nederlandse versie liet MyFitnessPal tegelijkertijd ook weten uit te komen in het Deens, Noors, Zweeds, Russisch en Italiaans. De versies zijn volledige gelokaliseerd. Naast de taal zijn in de lokale versies ook de meeteenheden voor gewicht, lengte, geregistreerde afstanden en energie-eenheden aangepast. Verder wordt de database voor lokaal voedsel steeds uitgebreider. MyFitnessPal heeft tevens haar fora en groepen gelokaliseerd om leden uit Denemarken, Zweden, Nederland, Rusland, Noorwegen en Italië te helpen het allerbeste uit de dienst te halen. Website: www.myfitnesspal.com/nl

Over MyFitnessPal
MyFitnessPal heeft al meer dan 40 miljoen mensen geholpen een gezondere en gelukkigere levensstijl te bereiken en te behouden. Met een database van meer dan 3 miljoen voedselsoorten en honderden trainingen, de allerbeste partners op het gebied van fitnesstechnologie en inzichten vanuit de gemeenschap, is MyFitnessPal de vooraanstaande gratis hulpbron voor het bereiken en op peil houden van gezondheidsdoelen. MyFitnessPal is gevestigd in San Francisco, Californië.

BEELDMATERIAAL: