Nederlandse sushiband met Android smartphones hit in Barcelona

Google Android was onlangs onderwerp van gesprek in Barcelona. Het bedrijf verzorgde op het prestigieuze Mobile World Congress (MWC) in de Spaanse havenstad een presentatie op een 36 meter lange op maat gemaakte ‘sushiband’ met daarop meer dan honderd smartphones en tablets van het mobiele platform.

De sushiband werd vervaardigd door het Nederlandse bedrijf Pre-Motion. Hiermee wist de Nederlandse expert op gebied van bewegende presentatiesystemen goed te onderstrepen hoeveel keuzemogelijkheden de consument heeft.

Google had het congres in Spanje uitgekozen om de wereld kennis te laten maken met de nieuwste Android-smartphones en -tablets van merken als onder andere HTC, LG en Samsung. Android werd mede dankzij de lopende band van het Edense bedrijf door toptitel The Wall Street Journal zelfs uitgeroepen tot ‘the talk of Barcelona’.

Maatwerk

De Edense visualiser Pre-Motion vervaardigde de lopende band. Tot veel genoegdoening: ,,Hoewel we naast het verhuur standaardmodules vaker maatwerk leveren voor bewegende productpresentaties was spoed deze keer de grote uitdaging,” aldus commercieel directeur Heimen Quik. Pre-Motion verhuurt en verkoopt systemen, waarmee producten opvallend worden gepresenteerd. De systemen zijn te gebruiken op de beurs, in de winkel, het restaurant en de showroom. Het geheim achter de productpresentatie is beweging, in de wetenschap dat beweging de aandacht trekt.