Nexxar.com (Wenen) en Dart | Brand guidance & Design starten internationale samenwerking op gebied van corporate reporting

Het Oostenrijkse internetbedrijf Nexxar en het Nederlandse identity bureau Dart uit Amsterdam werken sinds 15 september samen. De Weense specialist in het realiseren van online jaar- en duurzaamheidsverslagen beoogt met de samenwerking wederzijdse opdrachtgevers one stop shopping te bieden.
Met de complementaire diensten van Dart op gebied van branding, positionering en corporate en marketing communicatie biedt Nexxar.com nu een totaalpakket op gebied van corporate communicatie.

Om de samenwerking af te trappen organiseert Dart op 29 september in haar eigen hoofdkantoor te Amsterdam een GreenSpot seminar waarin Thomas Rosenmayr, CEO van Nexxar, ingaat op het onderwerp ‘Online reporting: how is technology shaping the future of corporate communications?’.

Corporate Reporting
Een hoge kwaliteit corporate reporting biedt investeerders en stakeholders essentiële informatie en inzichten voor effectieve beslissingen. De rol van corporate reporting is mede door regelgeving en de financiële crisis constant in beweging.

”Mits goed ingezet kan corporate reporting als geen ander communicatiemiddel stakeholders informatie verschaffen en inzichten geven over de missie en visie van een (beursgenoteerd) bedrijf of organisatie,” aldus Dart CEO Patricia Andersen. “Het is hierbij belangrijk om niet zendergericht te acteren, maar juist om de dialoog met relevante doelgroepen te zoeken.”

De samenwerking stelt opdrachtgevers van Nexxar en Dart in staat binnen corporate reporting te excelleren. “Onze jaarverslagen zijn een spel tussen print en online. De combinatie van deze twee formats heeft een bewezen impact,” aldus Andersen. “Onze jaarverslagen hebben ten doel de kernboodschappen van een onderneming te onderstrepen en de aandeelhouders nog meer te binden.”

Nexxar.com heeft sinds 2003 meer dan 200 online jaarverslagen ontwikkeld en is marktleider in Duitsland met een marktaandeel van een derde van de DAX30, met klanten als BASF, Deutsche Bank, Lufthansa en Volkswagen. In Nederland werkt het bedrijf voor AkzoNobel en Shell. Nexxar heeft een aantal zeer vooruitstrevende technieken ontwikkeld, zoals de interactieve ChartGenerator.

Dart | Brand guidance & Design ontwikkelde in 1994 haar eerste jaarverslag voor Ahold en tekende sindsdien voor de jaarverslagen van een groot aantal beursgenoteerde ondernemingen, onder andere voor AEGON en AkzoNobel. Dart biedt een holistische aanpak waarbinnen corporate reporting altijd wordt ingebed in de communicatieve uitgangspunten van een onderneming.

Over Dart | Brand guidance & Design
Dart werkt als onafhankelijk bureau al ruim 40 jaar aan de ontwikkeling van nieuwe en bestaande merken. Nationaal en internationaal. B-to-B en B-to-C. Profit en non-profit.  Met een team van bijna 40 merk- en designspecialisten richt Dart zich op uiteenlopende disciplines, waaronder brand & design strategie, identity ontwikkeling & brand management, corporate en marketing communicatie, packaging & retail en interactive design.

Dart creëert succesvolle relaties tussen merken en doelgroepen door een afgewogen combinatie van strategie, creativiteit en design. De aanpak van Dart kenmerkt zich door het denken vanuit effectieve oplossingen voor de klant. Huidige klanten zijn o.a. ABN AMRO, AEGON, AkzoNobel, Belastingdienst, Brunel, Kruidvat,  NIBC, NIBC Direct, NS, Nuon, Sanquin, TenneT, UNIT4 en Ziggo.