Nieuwe eigenaar voor TELE besturingstechniek

(links) Eg Waaijman (midden) Jos ter Hedde (rechts) Klaas ter Riet
(links) Eg Waaijman (midden) Jos ter Hedde (rechts) Klaas ter Riet

Gerenommeerd productent van bedienings- en schakelpanelen TELE besturingstechniek, is afgelopen week overgenomen door Motion Control Automation (MCA) te Varsseveld.

MCA wil met de overname haar positie als totaalleverancier van aandrijftechniek ten behoeve van de industriële automatisering versterken. Op initiatief van verkoper ATG heeft MCA, in overleg met haar adviseur Marktlink, het huidige management bij de overname betrokken. De komende jaren zullen de nieuwe eigenaren Eg Waaijman en Jos ter Hedde de ondernemingen integreren en gezamenlijk verder voortzetten en uitbouwen.

TELE besturingstechniek maakte onderdeel uit van ATG, een industriële holding te Hengelo. MCA is reeds jaren een tevreden afnemer van de besturingspanelen die TELE besturingstechniek produceert. Deze besturingspanelen verwerkt zij in haar aandrijvingen. Marktontwikkelingen zorgen voor een steeds grotere vraag naar totaalleveranciers binnen de industriële automatisering. MCA speelt hierop in door zich voornamelijk te richten op het leveren van turn-key projecten.

Besturingspanelen vormen een cruciaal onderdeel in de projecten van MCA. Waaijman van MCA heeft fusie- en overnamespecialist Marktlink ingeschakeld om TELE besturingstechniek te benaderen en hem te begeleiden bij het overnameproces. Gezamenlijk met Marktlink is Waaijman in gesprek gegaan met TELE besturingstechniek. Uit deze gesprekken werd duidelijk dat de assistent bedrijfsleider van TELE besturingstechniek, Jos ter Hedde (44),  graag wilde participeren in de onderneming. Omdat de onderneming met 13 medewerkers in Hengelo gevestigd is en MCA in Varsseveld moest er op locatie ook management aanwezig zijn. Het huidige management, de heren Ter Riet en Ter Hedde, zullen de bedrijfsvoering van de onderneming in Hengelo als gebruikelijk voortzetten. Commercieel en intern zullen de organisaties de komende tijd op elkaar afgestemd worden en wordt gezocht naar extra arbeidskrachten.

In de voorbereiding naar de overdracht hebben de heren Ter Hedde en Waaijman samen met hun adviseurs reeds op regelmatige basis overleg gevoerd met betrekking tot de invulling van de overname. Waaijman zegt positief te zijn over de bemiddeling en de adviserende rol van overnamespecialist Marktlink: “Het  is een perfecte partij die de overname tot in de kleinste details heeft begeleid en geregeld”. De kersverse eigenaren hebben er alle vertrouwen in dat de overname een versterking voor de onderneming als geheel vormt. Ze willen de komende jaren gebruiken om de interne organisaties op elkaar af te stemmen en de marktpositie van beide organisaties verder te versterken.