WK POWERBOATS: GRAND PRIX OF THE SEA 24-26 MEI NAAR SCHEVENINGEN

jh1305020811Van 24 tot en met 26 mei wordt in Scheveningen de Grand Prix of the Sea (GPS) georganiseerd, het Wereldkampioenschap voor Powerboats. Tussen het Noordelijk Havenhoofd en Het Zwarte Pad komen teams uit verschillende landen in actie in de categorieën EVO en Super Sport, waaronder de regerend wereldkampioen Furnibo uit België.

Het wereldkampioenschap voor de snelheidsduivels, onder auspiciën van de Union Internationale Motornautique (UIM) en de gerenommeerde race director Jean-Marie Vanlancker, komt voor het eerst in de geschiedenis naar Nederland. De opzet van de race dit jaar is opmerkelijk. Het volledige kampioenschap bestaat dit jaar vanwege de crisis uit drie races in plaats van tien. Alle races vinden in Scheveningen plaats. De Nederlandse badplaats vormt hierbij een uniek decor voor de Power Boats. Nergens ter wereld mogen de deelnemers zo dicht bij de kustlijn varen.

Met de komst gaat een langgekoesterde wens in vervulling van de organisatie, die bijna drie jaar bezig is geweest om het snelheidsspektakel naar de Nederlandse kust te halen. Eerdere pogingen sneuvelden. In 2011 kwam de vergunning van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, ondanks een positief onafhankelijk onderzoek van maritiem onderzoeksbureau IMARES, te laat van de grond om het evenement op tijd rond te krijgen. In 2012 waren de autoriteiten van Scheveningen wel gecharmeerd van het evenement. Ook toen duurde het vergunningentraject, ondanks de grote inspanning van alle betrokken partijen, uiteindelijk te lang.

Naast het spectaculaire parcours biedt de GPS een uitgebreid evenemententerrein. Hier is een straat met stands en een pitstraat ingericht, waar de boten te water gelaten worden en waar onderhoud wordt gepleegd. Toegang tot de pit is voorbehouden aan sponsoren en VIPs. Vanwege de te verwachte drukte is het aan te bevelen om vooraf parkeerkaarten te bestellen via de organisatie van dit gratis publieksevenement op www.grandprixofthesea.nl.

De organisatie is opgetogen: “De Grand Prix of the Sea is niet zomaar een race, het is een driedaagse snelheidsbelevenis. Het is een way of life, die we nog niet eerder in Nederland mochten ervaren. Wij zijn blij dat we ons, ondanks eerdere tegenslagen, nog steeds mochten beroepen op het vertrouwen van de overkoepelende mondiale Power Boat organisatie, de Union Internationale Motornautique.”

Over Grand Prix of the Sea

Grand Prix of the Sea is de hoogste internationale motorsportserie in de bootindustrie. Tijdens het evenement strijden ’s werelds snelste monohull high performance prototypen en productieboten voor de titel “Wereldkampioen Super Sport” en “Wereldkampioen Evo”. Grand Prix of the Sea is het enige motorsportevenement, dat de competitie en glamour van een Grand Prix combineert met exotische, zonnige locaties aan het water. GPS is de ultieme powerboatervaring en bestaat sinds 2002. Het evenement is het afgelopen decennium uitgegroeid naar zes races met drie klassen en 23 boten. Voorheen werden races georganiseerd in Istanbul, Siracusa, Bacoli, Götenborg, Poltu Quatu, Oostende en Yalta. Vanwege de crisis is het WK dit jaar teruggebracht tot drie races. Alle races vinden plaats in Scheveningen en zijn verdeeld over het driedaagse evenement.

— EINDE PERSBERICHT —

 Noot voor de redactie: Voor vragen en toelichting op dit bericht kunt u contact opnemen met Paul Smeele van Pressrecord Public Relations via paul [at] pressrecord.nl of +31 (0)6 248 75 484 of met Perry Hendriks via +31 (0)6-53637694. Voor meer informatie bezoekt u www.grandprixofthesea.nl. Voor bruikbaar beeldmateriaal gaat u naar www.pressrecord.nl.

Accreditatieverzoeken graag alleen per mail naar info[at]pressrecord.nl:

Opmerking: (Alleen accreditatieverzoeken voorzien van volledige NAW gegevens inclusief 06-nummers, een beschrijving van het doel van aanwezigheid/ en de opgaaf voor welke media uw verzoek uitgaat worden serieus genomen).