Zorgondernemer koopt softwarebedrijf ELMO ICT Solutions

Jan TornyOud-eigenaar van Thuiszorg Service Nederland (TSN), Jan Torny, heeft een meerderheidsbelang verworven in ELMO ICT, specialist in elektronische mobiele oplossingen voor met name de thuiszorg. De zorgondernemer wil zijn kennis van de zorgmarkt inzetten om samen met medewerkers van ELMO ICT Solutions een nieuwe efficiencyslag in de zorg te realiseren. Marktlink Fusies & Overnames B.V. begeleidde eigenaren Henk Witvoet en Frank Imholz bij de verkoop. Het tweetal blijft na de overname als minderheidsaandeelhouder betrokken.
ELMO ICT Solutions levert reeds 12 jaar planning- en registratieapplicaties voor mobiele telefoons waarmee de ambulant werkende zorgverlener op locatie de administratie kan bijwerken. De onderneming is sinds de oprichting eind jaren ’90 uitgegroeid tot de marktleider in het ontwikkelen, leveren, implementeren en onderhouden van mobiele oplossingen binnen de zorgsector.

Jan Torny (42) verkocht TSN in 2006 aan Asito, maar bleef zelf aan als directeur. Eind vorig jaar deed hij zijn resterende aandelen van de hand om een nieuw avontuur te beginnen als zelfstandig ondernemer. De mogelijkheid een belang in ELMO ICT te verwerven, bracht voor hem een toekomstvisie dichterbij om de zorg nog efficiënter in te richten door bestaande softwarepakketten te combineren. Door de bestaande mobiele applicatie van ELMO ICT te integreren met het Reware back office systeem van Torny ontstaat, volgens de beleidsbepaler, “het neusje van de zalm” voor ambulant werkende zorgverleners. Torny: “Het is een ijzersterke combinatie. Het systeem zorgt voor meer werkplezier onder de zorgverleners en hogere productiviteit. De jaarlijkse kosten van de software zijn beduidend lager dan de gerealiseerde besparing. Dat is ook onze garantie. Bespaar je niets, dan betaal je niets.”

De veranderende markt was voor eigenaren Witvoet en Imholz aanleiding op zoek te gaan naar een opvolger. De oprichters zien naast de enorme potentie voor softwareproducten ook dat de markt te maken heeft met een consolidatieslag. Een belangrijke eis was dan ook dat de kopende partij bekend moest zijn met de thuiszorg en het begrip ‘mobility’ om het aanbod richting zorgbedrijven in de toekomst te kunnen garanderen. Het duo werd hierbij door de begeleidende partij Marktlink Fusies & Overnames geattendeerd op Jan Torny, waarna een koopovereenkomst succesvol werd uitonderhandeld. Witvoet en Imholz zien in Torny de ideale partij om de potentie waar te maken.