Home Alle persberichten Bankier wordt ondernemer in subsidieadvies

Bankier wordt ondernemer in subsidieadvies

0

(vlnr) Johan Bladt_Ron van der Zon_louis van Uden_Rob MichelUtrecht 31 mei 2012 – Traverse Adviesgroep B.V. uit Utrecht krijgt na negen jaar een nieuwe directeur en eigenaar. Ron van der Zon wordt na een carrière als bankier grootaandeelhouder van het bedrijf, waarmee een langgekoesterde ondernemerswens in vervulling gaat. Van der Zon werd bij deze overname begeleid door Marktlink Fusies & Overnames B.V. De huidige eigenaren van Traverse blijven als minderheidsaandeelhouders betrokken in de onderneming om de kennis en ervaring te waarborgen.

Traverse is uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke subsidiedienstverleners. De onderneming benadert vanuit haar proactieve subsidiehelpdesk en verkoopbuitendienst actief bedrijven in het MKB. Het analistenteam van Traverse brengt vervolgens de subsidiemogelijkheden voor bedrijven in kaart en verzorgt het proces van aanvraag tot nazorg.

Traverse begeleidt jaarlijks honderden bedrijven door heel Nederland en stelt hiermee tientallen miljoenen subsidie veilig voor het MKB. Traverse telt 115 medewerkers (waarvan 50 in vaste dienst) en is gevestigd op een A-locatie: het hart van het centrum in Utrecht, met de rug tegen de Domtoren.

Complexiteit doorbreken
Na jaren van stabiele resultaten was de onderneming toe aan een nieuwe sterke leider met verfrissende opvattingen. De heer Van der Zon wil als nieuwe eigenaar zijn ruime ervaring en netwerk binnen het MKB inzetten om Traverse verder uit te bouwen: “Ondernemers laten nog steeds veel kansen onbenut als het gaat om subsidies, vaak zijn ze onbekend met de vele mogelijkheden of hebben ze slechte ervaringen met aanvraagprocedures. Er bestaan vele honderden subsidievormen met specifieke aanvraagprocedures en deze worden veelal als complex ervaren. Als oud-bankier ben ik bekend met de investeringsvraagstukken en wensen van MKB-ondernemers. VoorTraverse zie ik daarom juist in deze tijd volop kansen”.

Adviseur Vincent Pastoor van fusie en overnamespecialist Marktlink beaamt het beeld van Van der Zon: “Ondanks de economische perikelen van de afgelopen jaren zit de subsidiemarkt nog steeds in de lift en nemen subsidiebudgetten toe. Zeker in economisch moeilijke tijden kan een subsidie voor ondernemers uitkomst bieden om toekomstplannen realiseerbaar te maken. Traverse is hierin een zogenoemde ‘risk-sharing partner’ door het honorarium grotendeels afhankelijk te stellen van de toekenning van subsidies”.

Details overname
Naast de eigen inbreng van Ron van der Zon en een achtergestelde lening door de verkopers is de overname bancair gefinancierd. Deze bancaire financiering is mogelijk gemaakt door ABN AMRO Utrecht. Deze bank heeft ook de overname negen jaar geleden gefinancierd en is daarnaast een van de oud-werkgevers van Ron van der Zon.

Het overnametraject duurde van eerste ontmoeting tot contractondertekening slechts tien weken. Ron van der Zon: “Marktlink heeft zich in de zoektocht naar een passende onderneming en bij het uitwerken van de deal bewezen als een kundige en ervaren partij. Wij zijn snel en effectief, van waardebepaling tot notaris, tot een overeenkomst gekomen.”