Home Alle persberichten Bouw 16 huurwoningen van Credit Linked Beheer gestart in gemeente Houten

Bouw 16 huurwoningen van Credit Linked Beheer gestart in gemeente Houten

0
Bouw 16 huurwoningen van Credit Linked Beheer gestart in gemeente Houten

R&R Bouw uit Veenendaal is onlangs gestart met de herontwikkeling van een voormalig schoolgebouw in Houten. Project Meester van Houten omvat zestien huurwoningen die eerder zijn aangekocht door Huurwoningen Nederland Fonds II, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer. Het project is ontwikkeld door Clave Vastgoed.

Het complex waarin de huurwoningen worden gerealiseerd, is oorspronkelijk in 2005 gebouwd. Als gevolg van een terugloop in het aantal leerlingen besloot de gemeente Houten tot verkoop. Het nieuwe plan in het voormalige schoolgebouw telt zestien appartementen met een oppervlakte van ongeveer 40 tot 65 m². Alle woningen worden all-electric uitgevoerd, met een warmtepompboiler en elektrische radiatoren. Daarmee zijn ze duurzaam, comfortabel en toekomstbestendig, geheel in lijn met het beleid achter Huurwoningen Nederland Fonds II van Credit Linked Beheer. De verwachting is dat de woningen in het tweede kwartaal van 2022 worden opgeleverd.

Voorbereid op herbestemming
Al bij de bouw van het voormalige schoolgebouw werd voorzien in toekomstige herbestemming, vertelt Tijmen Hamerslag, mededirecteur en -eigenaar van Clave Vastgoed. “Destijds telde Houten veel jonge gezinnen en was er een piekbehoefte aan schoolruimte. Bekend was echter ook dat demografische ontwikkelingen ertoe zouden leiden dat de lokalen op termijn niet meer nodig zouden zijn. Dat bij de bouw rekening is gehouden met herbestemming, betekent dat de realisatie van de woningen minder tijd kost. Bovendien is het hierdoor een extra duurzaam project omdat het volledige casco wordt gehandhaafd. De belangrijkste bouwkundige ingrepen die we doorvoeren, hebben betrekking tot de nieuwe – gasloze – installaties, de toevoeging van balkons en de vervanging van een aantal trappen.

Speciaal voor starters
In Houten is sprake van een enorme behoefte aan betaalbare starterswoningen. In de gemeente zijn in het verleden relatief veel ‘traditionele woonoplossingen’ gerealiseerd. “Denk daarbij aan rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Die zijn voor veel starters te groot, en bovendien onbereikbaar door de prijsontwikkelingen op de woningmarkt. Voor een grote groep starters is er geen passend koopaanbod, terwijl ze niet voldoen aan inkomenseisen voor sociale huurwoningen. Hierdoor kent Houten veel vraag naar kleinere huurwoningen in de vrije sector. Project Meester Houten levert een mooie bijdrage aan het aanbod in dit segment.

Groene omgeving
De gerealiseerde huurwoningen zijn gelegen aan de Beekmos in Houten. Deze straat ligt in een rustige, groene woonwijk op een paar minuten loop- en fietsafstand van een winkelcentrum en NS-station Castellum. Belangstellenden voor een woning kunnen zich alvast registreren op www.wonenopdezeplek.nl.

Over Huurwoningen Nederland Fonds II
Huurwoningen Nederland Fonds II is een fonds van Credit Linked Beheer, dat voorziet in huurwoningen in het middensegment. Net zoals Huurwoningen Nederland Fonds, Duurzaamwoningen Fonds, Ecowoningen Fonds en Groenwoningen Fonds levert het fonds een bijdrage aan de realisatie van betaalbare woningen in de krappe Nederlandse woningmarkt.

Over Credit Linked Beheer
Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van vijf particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van circa 700 miljoen euro vertegenwoordigen.

Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II en Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 2.300 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 90 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen. In november 2019 werd Credit Linked Beheer winnaar van de FD Gazellen Award. Daarmee is het een van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland.