Credit Linked Beheer winnaar FD Gazellen Top 100

Credit Linked Beheer B.V., beheerder van woningbeleggingsfondsen, voert dit jaar de landelijke FD Gazellen top 100 aan. De fondsenbeheerder voor particuliere beleggers uit Baarn is het snelst groeiende bedrijf van Nederland en ontving tijdens de officiële perspresentatie in het Amsterdamse Café Dauphine de bijbehorende Award.

De vernieuwende woningbelegger heeft de uitverkiezing te danken aan zijn uitzonderlijke groei over de afgelopen jaren. Sinds 2014 is het fondsvermogen toegenomen van vijf miljoen euro naar 360 miljoen euro. Daarmee heeft Credit Linked Beheer een prima positie verworven in de markt van particuliere woningfondsen.

Directeur Eduardo Alvarez is erg blij met het winnen van de award: “Het is voor Credit Linked Beheer duidelijk dat we een goed en onderscheidend beleggingsproduct in de markt hebben gezet dat vanwege het ‘groene’ karakter een brede doelgroep aanspreekt. We willen deze lijn graag doorzetten en met onze fondsen, naast het realiseren van een zo goed mogelijk rendement voor onze beleggers, een bijdrage leveren aan het realiseren van nieuwe (en duurzame) huurwoningen in Nederland.

Ondanks de krapte op de woningmarkt ziet Credit Linked Beheer nog steeds goede mogelijkheden om de groei de komende jaren door te zetten. Alvarez: “Het is onze ambitie om in de komende twee jaar de grootste Nederlandse beheerder van particuliere woningfondsen te worden, met fondsen die worden gekenmerkt door duurzaamheid, kwaliteit en een near-institutional karakter. Vastgoedbeleggingen waar particulieren in willen beleggen!

In totaal beheert Credit Linked Beheer op dit moment drie fondsen. Op 8 november sloot de derde emissie van het Groenwoningen Fonds. Credit Linked Beheer hoopt nog dit jaar een tweede fiscale groenfonds, het Ecowoningen Fonds, te openen.

Over Credit Linked Beheer
Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van drie woningfondsen, die gezamenlijk een waarde van 360 miljoen euro vertegenwoordigen. Het Groenwoningen Fonds is een door de overheid aangewezen fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds en het Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 1.000 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 60 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen