Dag van de vrede startsein voor zeilduo richting vredesconcert

Foto door Rene Snoeks
Foto door Rene Snoeks

Naast bekende Nederlanders; als Jack Spijkerman, Dennis van der Geest, Olympisch medaillewinnaar Floris Evers namen het Haarlemse vriendenstel Jo-Ann Hoogland en Siebe Meijer ter plekke een bouwsteen in ontvangst. Hoogland en Meijer gaan voor MasterPeace naar Caïro zeilen om gedurende hun tocht te interviewen, te filmen en vooral te luisteren. Met deze korte documentaires geven zij een gezicht aan de bouwers van de Vrede. De docu’s zullen zowel op hun website van hun boot ‘Luna’ als op die van MasterPeace te zien zijn. Mijlpaal in het programma van MasterPeace is een uniek vredesconcert bij de piramides van Gizeh in Egypte op 21 september 2014.

Meebouwen aan vrede

Op het Museumplein werd Nederland vandaag opgeroepen mee te bouwen aan MasterPeace, een vernieuwend, bottom-up vredesinitiatief van sociaal ondernemer Ilco van der Linde. MasterPeace wil mensen waar dan ook ter wereld mobiliseren vredesprojecten te starten en aan de slag te gaan. De piramide van 2014 bouwstenen verwijst niet alleen naar het vredesconcert in Egypte, maar ook naar de 2014 personen en bedrijven die vanuit Nederland mee willen bouwen aan vrede.

Jo-Ann en Siebe zijn bijzonder enthousiast over dit sterk sociaal verbindende initiatief. Siebe: “We leven nu in een samenleving die zich steeds meer lijkt te verharden. Wij laten zien dat er zoveel moois is op de wereld. Het zeilen is daarbij de metafoor voor de vrijheid en de natuur.”

Sponsors

Speciaal voor deze reis hebben Hoogland en Meijer, deze zomer, met eigen geld een zeewaardige boot, de Luna, gekocht en zijn zij voor hun reis op zoek naar sponsoren die de vredestocht mede mogelijk willen maken. Ruim 100 m2 zeildoek is beschikbaar voor geïnteresseerde sponsors om met hun logo zo wereldwijd in de picture te komen.

Podium voor vrede

De eerste apotheose van MasterPeace vindt plaats op de Internationale Dag van de Vrede in 2014. Aan de voet van de piramides van Gizeh in Cairo wordt dan het meest hartverwarmende vredesconcert ooit gegeven. Artiesten uit verschillende conflictgebieden delen samen één podium om de wereld op te roepen tot dialoog en verbinding. Bisschop Tutu heeft al toegezegd een bijdrage te leveren en ook artiesten als de Colombiaanse Juanes en andere internationale grootheden doen mee. Voor dit unieke concert zijn geen kaarten te koop, ze zijn alleen te verdienen. Wie met een 2014for2014-actie €2014 inzamelt voor MasterPeace, ontvangt vier kaarten voor het MasterPeace concert in Egypte.

www.projectforlife.nl