Haarlems duo gaat zeilend de wereld over voor de vrede

Het Haarlemse vriendenstel Jo-Ann Hoogland (31) en Siebe Meijer (29) gaan in augustus 2013  met hun boot ‘Luna’ zeilend de wereld over op zoek naar vredestichters. Dit doen zij voor de internationale organisatie MasterPeace die in 25 landen nu actief is en toe werkt naar een groot vredesconcert in 2014 aan de voet van de Gizeh piramides in Egypte, waaraan tal van internationale artiesten uit alle conflictgebieden van de  wereld hun medewerking zullen verlenen.

Op vrijdag 21 september, de internationale Dag van de Vrede, zal symbolisch op het Museumplein in Amsterdam de start gegeven worden voor MasterPeace 2014. Jo-Ann en Siebe  zullen hier samen met tal van bekende Nederlanders symbolisch een bouwsteen ontvangen om mee  te bouwen aan de wereldvrede.

Meebouwen aan vrede 
De oproep aan heel Nederland om mee te bouwen aan de vredesbeweging MasterPeace,  staat op 21 september a.s. centraal. Daarom wordt op het Museumplein een huizenhoge piramide gebouwd. Naast een reeks van VIP’s en ambassadeurs zoals Jack Spijkerman, Dennis van der Geest, Hakim Traïda, Olympisch medaillewinnaar Floris Evers, Leoni Jansen en de cast van de musical Soldaat van Oranje,  dragen Jo-An en Siebe op deze dag letterlijk hun steentje bij. Zij halen hier hun persoonlijke bouwsteen op, waaruit de piramide is opgebouwd. Met diverse optredens wordt Nederland ook muzikaal opgewarmd voor het grootse vredesconcert in Egypte over twee jaar.

Documentaires 
Tijdens hun tocht zullen Hoogland en Meijer de vrede ‘verkondigen’ en gaan zij op zoek naar lokale helden die zij op hun reis tegenkomen om die te interviewen en te filmen. Deze documentaires, waarin het duo  met name zal luisteren naar de vele initiatieven, zullen ze in een eigen format vertalen, presenteren en uitzenden.  Iedere maand verschijnt er een korte documentaire; ‘Lokale helden van MasterPeace’ op zowel de website van de Luna als die van MasterPeace. Daarnaast geeft het duo een aantal lezingen en presentaties tijdens hun tocht op diverse universiteiten. Ook zullen zij radio-interviews geven voor lokale media om de wereldvrede te verkondigen en specifieke vredestichters die ze op hun tocht zijn tegengekomen onder de aandacht te brengen.

Sponsors
Speciaal voor deze reis hebben Hoogland en Meijer recentelijk met eigen geld een zeewaardige boot, de Luna, gekocht en zijn voor hun reis op zoek naar sponsoren die de vredestocht mede mogelijk willen maken. Meer dan 100m2 zeildoek is beschikbaar voor geïnteresseerde sponsors om met hun logo zo wereldwijd in de picture te komen.

MasterPeace
MasterPeace is een vernieuwend, sympathiek en ‘bottom-up’ vredesinitiatief dat vrede dichtbij en tastbaar maakt. Het is gestart vanuit de overtuiging dat ieder op zijn eigen manier een bijdrage kan leveren aan verdraagzaamheid en vrede. Niet alleen door geld te storten, maar door je talent in te zetten. Ilco van der Linde, oprichter van 5 mei Bevrijdingsfestivals en dance4life, is in 2011 gestart met MasterPeace in 14 landen. Intussen bouwt de organisatie met enkele duizenden mensen al in ruim 25 landen aan vrede met laagdrempelige, persoonlijke initiatieven. Zo probeert MasterPeace tegenpolen te verbinden en gewapende conflicten te voorkomen. Zie ook: www.masterpeace.org

 

 

Programma vrijdag 21 september, Museumplein Amsterdam 
12.00 – 12.15 uur
Ontvangst bij de grote piramide

12.15 – 12.30 uur    
Start programma en muzikale opwarming tot lanceringmoment

12.20 – 12.30 uur    
Welkom door presentator Mylou Frencken
Intro door initiatiefnemer Ilco van der Linde

12.30 – 12.45 uur   
Lancering MasterPeace 2014for2014:
– Lanceringshandeling: bouw mee aan MasterPeace
– VIP’s & ambassadeurs bouwen mee aan vrede
– Optreden van de cast Soldaat van Oranje

12.45 – 13.15 uur    
Muzikale afsluiting door DJ Dennis van der Geest
Gelegenheid tot interviews (vooraf in te plannen)