JCI Utrecht zoekt werkzoekende jongeren in de regio die dromen van een eigen onderneming

JCINetwerkorganisatie Junior Chamber International Utrecht (JCI Utrecht) biedt tien jonge mensen zonder werk een trainingsprogramma aan om hen te ondersteunen in het starten van een eigen onderneming.

JCI Utrecht richt zich hierbij op jongeren tussen 18-30 jaar die al een tijd met deze droom rondlopen, maar de stap naar ondernemerschap nog niet hebben gezet. Uiteindelijk krijgen maximaal vier deelnemers na tien intensieve projectweken een kickstart om hun eigen bedrijf te beginnen. Bij de kickstart krijgen ze een buddy toegewezen van JCI Utrecht die ze hierbij begeleidt.

De kandidaten voor dit project kunnen zich tot 30 oktober aanstaande aanmelden via info@upstarters.nl. Op 1 november volgt er een selectiedag. De kandidaten worden beoordeeld op hun motivatiebrief en CV. Bovendien krijgen zij de gelegenheid om het idee voor hun onderneming te presenteren.

Tijdens de selectiedag krijgen tien kandidaten te horen of hun aanmelding een vervolg krijgt. Dit tiental wordt in een periode tot en met februari geschoold op zakelijk en persoonlijk gebied. De hoofdtrainer wordt hierbij afwisselend bijgestaan door experts uit een bepaald vakgebied. De vier kandidaten met het beste ondernemersplan krijgen de kans om, met behulp van een buddy van JCI Utrecht, een vliegende start te maken met hun onderneming.

upstartsHet project is geslaagd indien de kandidaten na maximaal 1 jaar aantonen over voldoende vaardigheden te beschikken om het bedrijf financieel gezond en toekomstbestendig te houden. Hierbij gaat JCI Utrecht uit van bedrijven die minimaal break-even draaien, na aftrek van de basissalaris van de oprichter. De droom hierbij voor JCI Utrecht is dat de bedrijven van de ondernemers zo´n groei doormaken dat zij ook weer personeel aannemen om jeugdwerkloosheid verder aan te pakken.
Het is de intentie van JCI Utrecht om het programma in 2015 te herhalen. Meer informatie vinden kandidaten op www.upstarters.nl.

JCI Utrecht
Junior Chamber International Utrecht is een non-profit organisatie voor jonge ondernemende en maatschappelijk betrokken mensen tussen de 18 en de 40 jaar. JCI brengt alle beroepsgroepen en sectoren uit de maatschappij bij elkaar en streeft naar structurele oplossingen. Jeugdwerkeloosheid is een van de belangrijkste focuspunten.

JCI is een club die midden in de doelgroep van dit project staat en met haar vier pijlers (business, training, internationaal en community) een skill-set biedt of de voorwaarden kan scheppen om vanuit persoonlijke ontwikkeling, via ons brede netwerk, de maatschappij te versterken en of ondersteunen. JCI Utrecht is hierbij een soort makelaar die partijen bij elkaar brengt en relaties legt.

Over JCI
JCI (Junior Chamber International) is 55 jaar geleden in Nederland opgericht. JCI Nederland maakt onderdeel uit van een wereldwijd netwerk voor persoonlijke ontwikkeling van circa 170.000 ondernemende mensen tot 40 jaar in meer dan 116 landen. JCI-leden proberen door maatschappelijke betrokkenheid een blijvende, positieve verandering te creëren. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI Nederland heeft ruim 2.500 actieve leden verspreid over 100 lokale organisaties (‘Kamers’) en werkt samen met onder meer Cordaid en het Nederlandse Rode Kruis. Meer informatie over JCI Nederland: www.jci.nl.