Logopediebus grote winnaar ondernemerswedstrijd Harlem Inc

Burgemeester Bernt Schneiders overhandigt prijs aan Danike Polano van de Logobus
Burgemeester Bernt Schneiders overhandigt prijs aan Danike Polano van de Logobus

Danike Polano heeft met haar idee om met een rijdende logopedieruimte scholen te bezoeken een interessant prijzenpakket gewonnen dat haar zal helpen bij het opzetten van haar onderneming.

Het afgelopen jaar kregen startende ondernemers de kans om hun bedrijfsplan voor een aantal Haarlemse ondernemingen (Harlem Inc.) te presenteren. De winnaar kan rekenen op flinke begeleiding van Harlem Inc.

Op dinsdagavond 13 oktober werd de prijs door burgemeester Bernt Schneiders in de Sociëteit de Vereeniging uitgereikt. Van de in totaal 10 finalisten wist Danike Polan0 de jury unaniem te overtuigen met haar ‘Logobus’.

Logobus

Het winnende idee is een rijdende logopedieruimte die scholen bezoekt. Met deze oplossing wil Danike Polano logopedische zorg op een kwalitatief hoog niveau aanbieden aan kinderen. De aanleiding voor haar idee is het vele tijdsgebrek van vaak tweeverdienende ouders in combinatie met de marktconforme vraag naar kwalitatief goede logopediezorg dicht bij huis/school.

Meerdere winnaars

De 10 finalisten maakten het erg lastig voor de jury. Gezien de kwaliteit van de ideeën heeft de jury besloten dat een aantal andere kansrijke ideeën alsnog in aanmerking komt voor de te winnen prijs. Hiervoor moeten ze op bepaalde vlakken hun businessplan meer onderbouwen en aanpassen. De finalisten die hier voor in aanmerking komen zijn: Laura Schon (Het Bolwerk), die een plan heeft ingediend voor een multidisciplinaire uitgaansgelegenheid in Haarlem. Saskia Hurd (Local Hostel Company), die een hostel in Haarlem wil beginnen. Ook Tom Minkes en Paul Wessels (It’s a Wrap) komen in aanmerking voor bedrijfsondersteuning voor hun videoproductie bedrijf dat zich richt op beginnende artiesten. Tot slot hebben Hassana el Haddad en Noelle en Alaoui (Shoef Shoef Catering) de jury kunnen overtuigen van het bestaansrecht van hun idee voor een Marokkaans catering bedrijf.

Harlem Inc. prijspakket

De winnaar(s) krijgen begeleiding van Harlem Inc. Iedere winnaar krijgt een persoonlijke coach gedurende de eerste drie jaar van de onderneming. Tevens krijgen ze adviesuren voor juridische en financiële zaken, over belastingen, scholing en personeelszaken. De winnaars krijgen daarnaast korting op een eventuele bedrijfsfinanciering én op een opleiding. Ook wint men een bedrag van € 2.500,- voor de inrichting van het bedrijfspand of de aanschaf van inventaris en krijgt men korting op de huur van een bedrijfspand van Pré Wonen.

Martin West (Pré Wonen): “Juist nu is het belangrijk dat nieuwe ondernemers impulsen geven aan de economie. Haarlem kan nieuwe bedrijven goed gebruiken. Met name in de Haarlemse wijken waar Pré Wonen actief is.”

Harlem Inc.

Harlem Inc. is een initiatief van een aantal Haarlemse ondernemingen om beginnende ondernemers te stimuleren. Hiervoor is een wedstrijd georganiseerd. Aan de wedstrijd hebben 47 startende ondernemers meegedaan.

De prijs is beschikbaar gesteld door het collectief van Young MKB Haarlem, Pré Wonen, Rabobank Haarlem en omstreken, BDO-accountants, Hogeschool INHolland Haarlem, ROC Nova College, Pot Jonker Seunke Advocaten en Pressrecord Public Relations.