Home Alle persberichten Nieuwe alarmsystemen ter bescherming van alleenwerkers

Nieuwe alarmsystemen ter bescherming van alleenwerkers

0
Nieuwe alarmsystemen ter bescherming van alleenwerkers

SoloProtect brengt na de zomer twee nieuwe alarmsystemen voor het beschermen van alleenwerkers op de markt: “SoloProtect Go” en “SoloProtect Watch”. De “SoloProtect Go” is een discreet alarmsysteem in de vorm van een sleutelhanger, waarmee contact kan worden gelegd met een gecertificeerde alarmcentrale. De “SoloProtect Watch” is een smartwatch, die is uitgerust met dezelfde functies als de “SoloProtect Go”, maar bovendien extra functies heeft zoals GPS, Man Down – Valalarm, een hartslagmeter en een stappenteller.

SoloProtect is marktleider op het gebied van alarmsystemen voor alleenwerkers in Europa, de US en de UK. Een alleenwerker is iemand die geïsoleerd werkzaamheden verricht buiten de directe gehoorafstand en/of het gezichtsveld van andere collega’s of leidinggeven. Een alleenwerker kent dezelfde risico’s als iemand die werkt in de nabijheid van collega’s. De werkgever heeft bij dit soort werknemers een zorgplicht. Maar hoe weten collega’s en leidinggevenden dat je hulp nodig hebt, wanneer je iets overkomt als je alleen aan het werk bent?

SoloProtect is in Nederland bekend van de SoloProtect ID, een alarmsysteem in de vorm van de identiteitskaart. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 260.000 alarmsystemen in omloop, waarmee alleenwerkers 24/7 en 365 dagen per jaar zijn beschermd.

De nieuwe alarmsystemen van SoloProtect bieden alleenwerkers de mogelijk om snel, eenvoudig en adequaat hulp in te roepen bij bedrijfsongevallen. Denk aan vallen, struikelen, onwel worden, iets giftigs inademen, klem zitten of lichamelijk falen. SoloProtect biedt bovendien extra veiligheid en back-up aan alleenwerkers die tijdens de uitvoering van hun werk te maken kunnen krijgen met intimidatie, agressie en geweld. Alarmeren met een gewone telefoon of opvallende alarmknop kan voor hen zorgen dat een situatie escaleert. SoloProtect kiest daarom voor discrete oplossingen.

Go
De nieuwe “SoloProtect Go” die optioneel uitgerust kan worden met een Man Down – Valalarm en GPS functie, weegt slechts 30 gram en is 4,5 centimeter groot. Het is daarmee het kleinste alarmsysteem voor alleenwerkers ter wereld. Het waterbestendige systeem (volgens IPX6 norm) is vormgegeven als een sleutelhanger en is dankzij de tweeknopsbediening zeer eenvoudig te gebruiken. De “SoloProtect Go” kan ‘gedragen’ worden middels een nekkoord, bevestigd worden aan een sleutelbos of met een clip op een broekriem.

Watch
De “SoloProtect Watch” heeft als smartwatch het draagcomfort van een horloge. Dit systeem is vooral geschikt voor alleenwerkers die veelal buitenshuis werkzaamheden verrichten en waarbij een nekkoord of sleutelhanger onhandig is. De “SoloProtect Watch” is, naast een discreet alarmsysteem, uitgerust met een GPS-functie, Man Down – Valalarm, een hartslagmeter en een stappenteller.

Alarmcentrale
Beide alarmsystemen zorgen er voor dat de alleenwerker 24/7 en 365 dagen per jaar in verbinding staat met een gecertificeerde alarmcentrale. Bij de activatie van het alarm, met slechts één simpele druk op de noodknop, bevestigt een korte trilling dat de alarmoproep met de alarmcentrale verbonden is. De getrainde alarmcentralisten monitoren vervolgens de noodoproep via een geïntegreerde microfoon in het alarmsysteem. De geluidsopname wordt door de alarmcentrale opgeslagen en indien nodig schakelt de centralist de juiste hulpdienst(en) zoals politie, brandweer of ambulance in.

Craig Swallow, Directeur van SoloProtect UK, vertelt: “SoloProtect Go” en “SoloProtect Watch” zijn nieuw in de lijn van betrouwbare alarmsystemen en zijn voorzien van de nieuwste technieken om alleenwerkers te beschermen. Hierdoor kunnen alleenwerkers hun werkzaamheden veiliger en efficiënter uitvoeren. Het activeren en implementeren, evenals het trainen van de gebruikers, kan online uitgevoerd worden waardoor beide alarmsystemen zeer kostenefficiënt zijn. De maandelijkse kosten voor de “SoloProtect Go” en “SoloProtect Watch” zijn vergelijkbaar met de maandelijkse kosten van een mobiele telefoon abonnement, waarbij de exacte hoogte afhankelijk is van het aantal systemen, gekozen services en de contractduur.