SoloProtect lanceert innovatieve bodycam voor alleenwerkers

SoloProtect heeft vandaag tijdens twee veiligheidsbeurzen in London de SoloProtect ID Pro geïntroduceerd, een bodycam-alarmsysteem dat past in de huidige generatie veiligheidsapparaten voor alleenwerkers. De nieuwste toevoeging aan de productreeks stelt deze personeelsgroep in staat discreet streaming video in te schakelen tijdens gevaarlijke situaties. Hiernaast geeft de SoloProtect ID Pro de alarmcentrale de mogelijkheid om waarschuwingen uit te sturen naar alleenwerkers op basis van geografische positie en om inpandige locatiebepalingen uit te voeren op basis van Bluetooth en Wifi. Het product verschijnt in het derde kwartaal van 2018 op de markt.

De introductie van de ID Pro volgt kort na de introducties van de SoloProtect Go en de SoloProtect Watch en vult een behoefte aan in het brede scala aan mogelijkheden die werkgevers tot beschikking hebben om personeel te beschermen. De videofunctie maakt ID Pro tot één van de kleinste en lichtste mobiele (op het lichaam te dragen) video-apparaten die verkrijgbaar zijn. Door de slechts 103 gram wegende identiteitskaarthouder is de ID Pro makkelijk hanteerbaar en geschikt om aan kleding te bevestigen.

Het is een innovatieve oplossing in een markt die tot op heden slechts uit auditieve oplossingen bestaat,” aldus Craig Swallow, algemeen directeur van SoloProtect UK. “Het op de markt brengen van de SoloProtect ID Pro is een belangrijke stap. Het alarmsysteem appelleert niet alleen aan huidige klanten, maar zal ook andere sectoren nieuwsgierig maken naar de voordelen en de mogelijke toepassingen.

Functionaliteiten
Tijdens hachelijke situaties verstuurt de ID Pro na activering live video en audio naar de alarmcentrale, waardoor de centrale een compleet beeld krijgt van de situatie en zo een betere inschatting kan maken of acute hulp noodzakelijk is. De video-opnames worden niet opgeslagen op de SoloProtect ID Pro. Dit betekent dat de SoloProtect ID Pro kleiner en lichter is dan de meeste bodycam-producten, waardoor deze net als alle andere alarmsystemen van SoloProtect ook de discrete vorm behoudt. SoloProtect beheert de video’s als onderdeel van de complete dienst die SoloProtect werkgevers aanbiedt. Dit wordt uiteraard gedaan volgens het eigen privacybeleid, dat is opgesteld in relatie tot de nieuwe AVG-richtlijnen en de huidige wetgeving rondom gegevensbescherming.

Via het toekomstige SoloProtect Insights-dashboard kunnen alleenwerkers met SoloProtect ID Pro bovendien getraceerd worden in grote binnenruimtes via Bluetooth Beacons en Wifi-netwerkpunten. Daarnaast kunnen via het dashboard ook berichten worden verstuurd om werknemers te waarschuwen. Dit kunnen automatische berichten zijn (bijvoorbeeld aan de hand van actuele weersomstandigheden), maar ook ad-hoc berichten en waarschuwingen (als er bijvoorbeeld in de buurt een verhoogde politie-activiteit is vanwege een incident).

Swallow: “De strategische link tussen de ID Pro en het Insights-dashboard geeft onze klanten een voorsprong richting de toekomst en is een duurzame investering voor elk bedrijf dat het welzijn van de alleenwerker voorop heeft staan.

SoloProtect is marktleider op het gebied van alarmsystemen voor alleenwerkers in Europa, de US en de UK. Een alleenwerker is iemand die geïsoleerd werkzaamheden verricht buiten de directe gehoorafstand en/of het gezichtsveld van andere collega’s of leidinggevenden. De werkgever heeft bij dit soort werknemers een zorgplicht.