Offline huishoudboekje lanceert nieuwe versie

Uitgever en financieel software specialist Invers lanceert deze maand Cashflow Manager 4.3. Het is een nieuwe versie in de gebruiksvriendelijke Cashflow productlijn.

Met dit digitale huishoudboekje van BankingTools krijgen consumenten snel en beter inzicht in hun geldstromen. In het nieuwe softwarepakket zijn de belangrijkste processen verbeterd en versneld, en wordt er ingespeeld op de laatste ontwikkelingen in de financiële sector.

Nieuwe mogelijkheden

Via het geavanceerde bank-bestand-import-systeem kunnen de bij- en afschrijvingen van meer banken worden verwerkt en worden nieuwe banken automatisch toegevoegd. Daarnaast is Cashflow Manager 4.3 volledig geschikt voor IBAN en daarmee aangepast op het internationale banknummersysteem dat voor februari 2014 door alle banken verplicht wordt ingevoerd. Bestanden met inkomsten en uitgaven die vanuit internetbankieren zijn te downloaden en waarbij IBAN-nummers worden gebruikt, kunnen nu ook eenvoudig worden geïmporteerd. Een automatisch updatesysteem zorgt ervoor dat de software de laatste IBAN-wijzigingen doorvoert van diverse banken. Daarbij worden automatische updates van de laatste softwareversie uitgevoerd voor klanten die daarvoor een abonnement hebben afgesloten. Cashflow Manager 4.3 is verder voorzien van een verbeterde schermlay-out die de gebruiker zelf kan instellen.

Grip op geld

Het softwarepakket geeft inzicht in inkomsten en uitgaven en zorgt ervoor dat consumenten efficiënter omgaan met hun geld en tijdig kunnen ingaan op veranderende kosten of inkomsten. Na het ophalen van de banktransacties geven grafieken en overzichten details van het bestedingspatroon weer en laat de software zien waar klanten op kunnen bezuinigen. Cashflow Manager 4.3 werkt offline en geeft daardoor meer het gevoel van veiligheid en privacy.

Referentiecijfers

Inmiddels maken ruim 350.000 mensen gebruik van de financiële softwareproducten van Invers die worden aangeboden via www.bankingtools.nl en www.cashflow.nl. Cashflow Manager van BankingTools beschikt over de laatste Nibud-referentiecijfers die aangeven wat vergelijkbare huishoudens gemiddeld aan verschillende uitgavenposten besteden. Op basis hiervan kunnen consumenten zien of ze meer of minder uitgeven dan gemiddeld. Met behulp van deze cijfers kan de software tevens een persoonlijke jaarbegroting opstellen, met als doel de eindgebruiker te stimuleren een proactieve houding in te nemen op het gebied van de eigen financiën.

Het digitale, offline huishoudboek is gratis 4 weken te proberen en als download beschikbaar via www.bankingtools.nl. De online oplossingen van Invers zijn beschikbaar via www.cashflow.nl.