CashFlow.nl online biedt nieuw platform voor digitaal huishoudboekje

Vanaf vandaag kunnen Nederlanders bij www.CashFlow.nl terecht om hun inkomsten en uitgaven gratis online te beheren. Het gaat om een online huishoudboekje, goed beveiligd en 24 uur per dag beschikbaar. De website helpt bij het inzichtelijk maken van inkomsten en uitgaven.

Op basis van geïmporteerde financiële gegevens, adviseert CashFlow.nl hoe een huishouden slimmer met geld om kan gaan en waarop er te bezuinigen valt. Handmatige invoer van gegevens is niet nodig: door middel van beveiligd internetbankieren, via alle gerenommeerde banken in Nederland en Belgie, kunnen gecodeerde bankgegevens worden geïmporteerd en automatisch toegekend aan bijbehorende uitgavenposten- of rubrieken.

Privacy

CashFlow.nl werd eigenlijk al in 2009 geïntroduceerd, maar uitgever Invers koos ervoor om eerst een gedegen testperiode te doorlopen. Inmiddels zijn er meer dan 30.000 gebruikers, is het onafhankelijke platform officieel gecertificeerd door het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) en controleert beveiligingsspecialist McAfee dagelijks of de zwaar beveiligde en versleutelde gegevens onbereikbaar blijven voor derden. Invers, het bedrijf achter CashFlow.nl, staat zo in voor de privacy en veiligheid van de financiële gegevens die klanten aan het bedrijf toevertrouwen. Invers, ruim twaalf jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor persoonlijke financiële planningen, is in Nederland beter bekend van producten als BankingTools en Nibud Cashflow Manager.

Handig

Via het gratis platform dat door softwarespecialist Invers is ontwikkeld, kan de gebruiker zijn of haar (gemeenschappelijke) financiële transacties in één online systeem samenvoegen, bekijken, vergelijken en analyseren. Handmatige invoer van uitgaven en inkomsten is bij CashFlow.nl niet nodig. Nadat een account is aangemaakt en gegevens van bankrekening(en), via beveiligd internetbankieren, zijn geïmporteerd, krijgt de gebruiker direct een actueel financieel overzicht. Het platform herkent 85% van de geïmporteerde uitgaven en inkomsten en rubriceert deze automatisch naar posten als salaris, reiskosten, woonlasten of bijvoorbeeld boodschappen. Resterende, niet automatisch herkende gegevens kunnen door de gebruiker handmatig aan de juiste rubriek worden toegekend. Op deze manier geeft het digitale huishoudboekje in duidelijke overzichten en grafieken  weer hoeveel u uitgeeft, wanneer, waaraan en aan wie.

Ontwikkeling

Invers ontwikkelt sinds de introductie van Cashflow.nl doorlopend nieuwe toepassingen binnen het platform. Zo kunnen gebruikers met Cashflow.nl anoniem hun gemiddelde inkomsten- en uitgavenpatroon vergelijken met dat van andere Nederlanders in een soortgelijke situatie. Nieuw is bovendien dat je met CashFlow.nl meerdere bankrekeningen van verschillende banken zoals ABN, ING en bijvoorbeeld Rabobank, kunt samenvoegen in één account.

“Momenteel worden verschillende extra functies ontwikkeld om gebruikers van CashFlow.nl nog beter te helpen met het centraal beheren van hun digitale administratie. Op deze manier spelen we in op toekomstige ontwikkelingen. We verwachten dat de komende jaren het financieel beheer van particulieren en bedrijven online sterk gaat groeien. Je kunt hierbij denken aan de integratie van digitaal factureren, het digitaal indienen van belastingaangifte of het aanmaken van virtuele ordnermappen. Kortom, CashFlow.nl denkt in toekomstige oplossingen die aansluiten bij de digitale wensen van de klant. Hiervoor werken we samen met onafhankelijke specialisten binnen de markt”, legt Invers directeur Bart den Hollander uit.

Onderzoek

Gebruikers ervaren de functionaliteiten van CashFlow.nl als leerzaam om te zien of ze meer of minder dan gemiddeld uitgeven aan specifieke posten. Men kan direct zien waarop te besparen valt. Uit recent marktonderzoek blijkt bovendien dat ruim 70% van het Cashflow consumentenpanel aangeeft na gebruik van Cashflow bepaalde uitgaven beter onder controle te zullen houden. Hierbij vormen boodschappen, verzekeringen en energie de top3.