Home Alle persberichten Samen Veilig Ondernemen wijst ondernemers op eigen verantwoordelijkheid tijdens Week van de Veiligheid

Samen Veilig Ondernemen wijst ondernemers op eigen verantwoordelijkheid tijdens Week van de Veiligheid

0

Logo Week van de VeiligheidSamen Veilig OndernemenHaarlem, 30 september 2013 – Van 7 tot en met 12 oktober is het de nationale Week van de Veiligheid. Het samenwerkingsverband Samen Veilig Ondernemen (SVO) organiseert gedurende deze week extra activiteiten om veiligheid in relatie tot ondernemen nog meer onder de aandacht te brengen.

De maand oktober kenmerkt zich, door het begin van de donkere herfst- en wintermaanden, in de toename van criminaliteit en overvalgeweld. SVO roept ondernemers op om in de aanloop van deze periode zelf verantwoordelijkheid te nemen en gebruik te maken van de verschillende gratis initiatieven die SVO aanbiedt.

“Om ondernemers bewuster te maken van veiligheidsrisico’s en ze te motiveren om hun eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen, organiseren we vanuit Samen Veilig Ondernemen gedurende het hele jaar diverse veiligheidstrainingen. Zo hebben ruim 500 werkgevers en werknemers sinds het begin van dit jaar via ons een gratis training gevolgd, waarvan het grootste deel overvaltrainingen”, zo legt Roel van der Wal van Samen Veilig Ondernemen uit. “Ook tijdens de Week van de Veiligheid gaan we actief op pad om het thema veiligheid bij ondernemers op de agenda te krijgen. Naast diverse volgeboekte overvaltrainingen in o.a. Heerhugowaard, Niedorp en Castricum, vinden er ook enkele informatiebijeenkomsten plaats in de regio.”

Informatiebijeenkomsten
Op 7 oktober vindt een informatiebijeenkomst plaats op initiatief van Samen Veilig Ondernemen, MKB-IJmond en de gemeente IJmuiden. Op het politiebureau van IJmuiden wordt samen met ondernemers besproken hoe de veiligheid in de IJmond en in het havengebied verder te verbeteren is. Na de Week van de Veiligheid wordt op zaterdag 19 oktober een bijeenkomst voor ambulante handelaren en marktkooplieden in samenwerking met de Bazaar in Beverwijk georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij een nieuwe trend: overvallen op de privéwoning van de ondernemer. Er wordt aandacht besteed aan het beheer en verwerking van contant geld. Ondernemers krijgen zo praktische tips hoe zij de kans op een overval kunnen verkleinen op hun gezin.

Gratis trainingen
Dankzij de nauwe samenwerking en vanwege grote belangstelling zijn de trainingen tijdens de Week van de Veiligheid (7-12 oktober) volgeboekt. Samenwerkende en geïnteresseerde ondernemers die zelf actief aan de slag willen gaan met het thema veiligheid kunnen zich inschrijven voor diverse gratis trainingen na de Week van de Veiligheid via www.samenveiligondernemen.nl.


EINDE BERICHT

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie, interviews, beeldmateriaal en overige verzoeken kunt u contact opnemen met Paul Smeele van Pressrecord Public Relations via paul@pressrecord.nl of +31 (0)6 24875484.
Voor meer informatie over Samen Veilig Ondernemen kun u contact opnemen met Kees Goedknegt via +31 (0)6- 41 12 01 40 of kees@samenveiligondernemen.nl. Meer informatie over Samen Veilig Ondernemen vindt u op www.samenveiligondernemen.nl

Over Samen Veilig Ondernemen
Het samenwerkingsverband Samen Veilig Ondernemen streeft ernaar dat ondernemers minder te maken krijgen met criminaliteit, door de veiligheid op het bedrijventerrein te stimuleren. SVO geeft een veiligheidskeurmerk uit, zorgt voor voorlichting en organiseert (overval)trainingen en congressen. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen, waaronder Midden- en Kleinbedrijf Nederland, Kamer van Koophandel, Openbaar Ministerie, diverse gemeenten in Noord-Holland, politie, brandweer en lokale ondernemers. SVO is een initiatief van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Kennemerland. Meer informatie op www.samenveiligondernemen.nl.