Sascha Baggerman nieuwe voorzitter Stichting Bevrijdingspop

Na bijna zes jaar heeft voorzitter van Stichting Bevrijdingspop, Marcel Sukel, het voorzitterschap op 1 augustus 2011 officieel overgedragen aan Sascha Baggerman (35). Met de bestuurswissel staat een nieuwe maar ervaren bestuurder aan het roer van Nederlands oudste Bevrijdingsfestival. Sascha Baggerman zal samen met het team van bestaande vrijwilligers verder bouwen aan de versteviging van het festival en de positionering van de thematiek achter Bevrijdingspop. Voor Marcel Sukel zit zijn periode er statutair op.

Sascha Baggerman is Statenlid voor de PvdA en was tot maart 2011 gedurende vier jaar gedeputeerde Jeugd en Cultuur bij de provincie Noord-Holland. “Ik heb een aantal keer de herdenkingsrede mogen uitspreken tijdens het klassieke herdenkingsconcert dat jaarlijks op 4 mei plaatsvindt en dat wordt georganiseerd door Stichting Bevrijdingspop. Toen werd mij de essentie van de stichting voor het herdenken en vieren op 4 en 5 mei duidelijk. Nu kan ik als voorzitter verder helpen ontwikkelen waar de stichting voor staat”, legt de kersverse voorzitter uit.

Voor Sukel waren het zes intensieve jaren: “Met het huidige team aan vrijwilligers hebben we Bevrijdingspop opnieuw vormgegeven in opzet en organisatie. De basis is echter nog steeds hetzelfde. Een gedreven en verantwoordelijke groep mensen die zich vrijwillig inzet, omdat het thema hen aanspreekt. Ik kijk met veel plezier terug op een aantal zeer mooie jaren. Het is ook jammer te moeten stoppen maar ik maak graag plaats voor Sascha. Ze is een enthousiaste en gedreven nieuwe voorzitter”.

Stichting Bevrijdingspop organiseert sinds 1980 het bevrijdingsfestival in Haarlem, Noord-Holland, en is daarmee het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Jaarlijks werken ongeveer 450 vrijwilligers hard mee aan het festival. Bevrijdingpop biedt nationale en internationale artiesten een podium en geeft 150.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment en mengt dit nadrukkelijk met activiteiten waarbij het thema Vrijheid naar voren komt. Sinds 2008 organiseert Bevrijdingspop ook een klassiek herdenkingsconcert op 4 mei.