Schalkwijk aan Zee festival in Haarlem presenteert veelzijdig programma

Schalkwijk aan Zee, het vrolijke zomer evenement op zondag 25 augustus verspreidt het entertainment dit jaar over meerdere podia, tenten en velden.

Zo is er een parkpodium; centraal gelegen in het park, een zeepodium bij het water van de molenplas, een workshopveld, een sportveld, het strand, theatertent, creatieve- en culturele markt, Billy’s Playground met een kinderworkshoptent en de Glittergolf met stille disco. Het festival is gratis en vindt plaats in het park bij Restaurant De Molenplas tussen 12.00 uur en 20.30 uur.

Het programma voor de Theatertent is samen met Theater Haarlem (Stadsschouwburg en Philharmonie) samengesteld. Hier staan artiesten als Niek KleinJan (slagwerk – Finalist Dutch Classical Talent 13|14), Vincent van Amsterdam (klassiek accordeon – prijswinnaar van het International Young Musicians Competition in Milaan), Ellen Dikker (cabaretière) en Ronald Smink (cabaretier).  En natuurlijk mogen in het Frans Hals jaar Frans Hals en Malle Babbe hier niet ontbreken.

Podia

Voor de programmering van de podia heeft Schalkwijk aan Zee hulp gehad van Patronaat Haarlem. Er is gewerkt aan een juist “Schalkwijkse” mix met bands en artiesten als; Yoghurt, Torenhoog, Kim Regasa (. Finalist Junior Songfestival 2013), Yorick van Norden (frontman van de Beatlesque, 3FM Serious Talent band), Jack and the Weatherman, Leona Phillippo (winnares The Voice of Holland 2012), Futurzz en als afsluiter de internationaal bekende DJ Mike van Loon.

Kinderen

Voor de kinderen is er volop vermaak op Billys playground van Billys Day Out. Billys Day Out is een hippe, wereldse en moderne toevoeging aan het Schalkwijk aan Zee festival met als doelgroep kinderen tot 12 jaar. De combinatie van een afgebakende speeltuin, workshoptent, luchtkussen, De Groene Mug, verhalen onder de paraplu, verkleedhoek, ridderacts en kinderfoto-booth, zorgen ervoor dat ouders en kinderen alle ruimte hebben voor een ontspannen “stranddag” in Schalkwijk. In de workshoptent is er vanaf 12 uur genoeg te doen; een interactief schuttersstuk, , peuter & kleuter muziekworkshops en een cupcake workshop.

Naast kinderworkshops zijn er natuurlijk ook tal van workshops voor volwassenen, zoals zumba, yoga, salsa en sport bootcamps.

Natuur

Onder leiding van Landschap Noord Holland staan er voor de natuurliefhebbers om 12.00 uur en om 14.00 uur natuurexcursies rond het Poelbroekpark en Meerwijkplas op het programma. Maar ook op het water kan de bezoeker genieten van een tocht met een Greenjoy fluistersloep.

Schalkwijk aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, Gemeente Haarlem, Dock, Wijkraden Schalkwijk. Organisatoren; Peacock Events en Event Label nodigen je graag uit voor dit gratis evenement. Kijk voor het volledige programma op de website www.schalkwijkaanzee.nl.