Sharukh Khan – de ‘Brad Pitt’ van Bollywood – komt met megashow naar Ahoy

shah1Rotterdam – 11 juni 2008 – De wereldwijd meest begeerde megafilmster Shahrukh Khan geeft op 21 juni a.s. een voor Europa exclusieve musical theatershow in Ahoy. Dit spektakel van wereldformaat, ‘Temptation Reloaded’, is een musical gebaseerd op de meest populaire films van Bollywood. Het biedt een mix aan theaterstukken vol muziek, passievolle dans en dialoog. Temptation Reloaded is het vervolg op de succesvolle productie ‘Temptation’, die in 2004 naar Nederland kwam.

Musical Theater Show
In Temptation Reloaded worden verschillende verhaallijnen, filmmuziek en dialogen uit deze filmwereld gecombineerd tot één uniek theaterstuk in musicalvorm. De Indiase en Hindoestaanse sterrencast van de show betrekt het publiek met een verrassende variëteit aan entertainment.

De Cast
In totaal bestaat de cast uit 120 personen waaronder meer dan 45 professionele Hindoestaanse dansers. De acteurs bestaan naast de ´Brad Pitt van Bollywood´, Shahrukh Khan, uit Kareena Kapoor, Arjun Rampal, Katrina Kaif, Anusha Dandekar en de populaire Indiase playback held Javed Ali. De choreografie van Temptation Reloaded wordt verzorgd door de meest gerespecteerde choreograaf van India: Ganesh Hedge.

Bollywood
De naam ‘Bollywood’ is een samenvoeging van Bombay en Hollywood, en is gemeten aan het aantal geproduceerde films de grootste filmindustrie ter wereld. De Bollywood films zijn veelal in Hindi of Hinglish (Hindi-Engels) gesproken en zijn doorgaans levendige musicals die tijdloze verhalen vertellen over liefde en onrust. De films zijn inmiddels in de hele wereld populair. De verovering van bolwerken USA en het vasteland van West-Europa is inmiddels in gang gezet. Zo zijn sinds de IIFA Awards van 2005 in Amsterdam, Bollywood films in de vaste programmering van Pathé-theaters opgenomen.