Specialistische expediteur Ferliner overgenomen door groep investeerders onder leiding van Stefan Pompe

Ferliner, een expediteur uit Hedel gespecialiseerd in het transporteren van non-ferro producten, komt in handen van een groep investeerders uit de transportsector onder leiding van ondernemer Stefan Pompe. Dat maakt overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames vandaag bekend. Pompe krijgt de dagelijkse leiding over de organisatie.

Ferliner is tussenpersoon van meer dan 10.000 transporteurs. Daarnaast beschikt Ferliner zelf over ook een vloot aan trailers, die wordt ingezet bij onvoldoende of beperkte capaciteit op de markt. De expediteur heeft een breed internationaal klantenbestand en verzorgt wereldwijd het transport voor haar klanten. Ferlinermaakt hierbij gebruik van alle transportmodaliteiten: weg, water, rail en lucht. Een overgroot deel van de omzet is afkomstig uit het buitenland. Grote internationale staalbedrijven en grondstofproducenten behoren tot de klantenkring.

Ferliner stond van oudsher bekend als vervoerder van staalproducten, maar heeft zich in de loop der jaren geconcentreerd op het vervoeren van non-ferrometalen. Met name door haar focus is de specialist de afgelopen jaren sterk gegroeid in wegtransport.

Oprichter en oud-eigenaar Frits Geerligs van de gespecialiseerde expediteur uit Hedel heeft zich de afgelopen jaren geleidelijk teruggetrokken uit de dagelijkse operatie. Hij blijft voorlopig nog als adviseur betrokken bij de onderneming. Geerligs: “Samen met het Ferliner-team zijn we de afgelopen jaren hard gegroeid en hebben we met ons team aan internationale specialisten onze prachtige onderneming verder uitgebouwd. Met de komst van Stefan Pompe, die zijn ondernemerservaring op het gebied van internationaal (zee)transport inbrengt, zijn we nog beter in staat onze internationale klanten te bedienen.

Groeipotentieel
Stefan Pompe licht toe: “Ferliner is met een uniek netwerk aan transporteurs en een eigen trailervloot, een parel binnen de non-ferrotransportmarkt. Wij zien enorme groeikansen door het aanbieden van extra aanvullende diensten zoals opslag, uitbreiding van de zeevracht en koeltransport. Ferliner wordt hiermee een servicegerichte one-stop-shop voor haar nationale en internationale klanten. Er ligt reeds een zeer stevig fundament onder Ferliner en ik kijk er naar uit om samen met alle Ferlinermedewerkers het aanwezige groeipotentieel verder te benutten.

Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt. Huub Verbeeten, manager bij Marktlink Fusies & Overnames, begeleidde Verkoper Frits Geerligs in zijn zoektocht naar een nieuwe eigenaar. Verbeeten: “Frits heeft als ondernemer organisatorisch zijn zaken goed op orde en een interessante niche in de expeditiemarkt opgezocht. De afgelopen jaren is Ferliner jaarlijks met meer dan 20% gegroeid. Het feit dat Frits met zijn team dit ook weer in 2020 wist te realiseren heeft -ondanks de coronatijd- geresulteerd in een soepele overname.” Koper Stefan Pompe werd begeleid door fusie- en overnameadviseur Ronald Thomas.

Bron: Marktlink Fusies en Overnames