Zwerfafvalbingo tijdens Kaarslicht in Vreeswijk

Duizenden lichtjes, koren, glühwein en kerstbomen. De wijk Vreeswijk in Nieuwegein wordt woensdag 18 december omgetoverd tot een groots kerstevent. Om bezoekers bewust te maken van hun leefomgeving, houdt Stichting De Schone Stad een kerstafvalbingo en een fun game voor kinderen.

Een straat, wijk, dorp of stad. Het is fijn om in een schone leefomgeving te wonen. Daar kan iedereen aan bijdragen. Op woensdag 18 december tussen 16.00 en 22.00 uur kunnen bezoekers van Kerstlicht in Vreeswijk meedoen aan een kerstafvalbingo. Kom naar de Handelskade 38-39, waar een bingokaart, potlood, grijper en papieren afvalzak kan worden opgehaald. Bij het inruilen van een volle kaart krijgen deelnemers een herbruikbare waterfles als bedankje.

Herken soorten afval en win een ‘glow in the dark’ ster
Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is er een fun game bedacht waar ze kunnen laten zien hoe goed ze zijn in het scheiden van afval. Want in welke bak hoort nou eigenlijk een chipszak, of een leeg pak melk? De gemeente Nieuwegein is op zoek naar een ster in afvalscheiding. Doe woensdag mee, deponeer het afval in de juiste afvalbak en krijg een ‘glow in the dark’ ster geschminkt.

Bewustwording
De Stichting De Schone Stad werkt in opdracht van de gemeente Nieuwegein aan schone buurten door aandacht te vragen voor zwerfafval en afvalscheiding. “Met gezellige acties als deze, die passen bij het karakter van dit evenement vragen we op ludieke wijze aandacht voor zwerfafval,” aldus woordvoerder Sjaak Veeken. “Bewust omgaan met afval binnen en buitenshuis is nodig om onze wateren, groenstroken, parken en straten samen schoon te houden.