WK POWERBOATS VAN 24-26 MEI IN SCHEVENINGEN: “NEDERLANDS” SNELHEIDSRECORD OP NOORDZEE

jaap hoek 2Het Duitse Powerboatteam ‘Searex’ heeft vanmorgen voor de kust bij Scheveningen een snelheidsrecord op de Nederlandse wateren gevestigd. De Powerboat van Siegfried Greve en Udo Groβ kwam op de onrustige zee tot een snelheid van 140,9 kilometer per uur.

De recordpoging werd gedaan in het kader van het wereldkampioenschap voor Powerboats, Grand Prix of the Sea. Het gratis driedaagse publieksevenement wordt van 24 tot en met 26 mei gehouden in Scheveningen.

Kampioenschap over drie dagen

Tussen het Noordelijk Havenhoofd en Het Zwarte Pad komen eind mei teams uit verschillende landen in actie in de categorieën EVO en Super Sport, waaronder de regerend wereldkampioen Furnibo uit België. Het is voor het eerst dat het wereldkampioenschap voor de snelheidsduivels, onder auspiciën van de Union Internationale Motornautique (UIM) en de gerenommeerde race director Jean-Marie Vanlancker, in Nederland wordt gehouden.

Het volledige kampioenschap bestaat dit jaar vanwege de crisis uit drie races in plaats van tien. Er wordt zowel op vrijdag, zaterdag als op zondag gevaren. Alle races worden vooraf gegaan door een training en vinden in Scheveningen plaats. Met de race op vrijdag wordt de startpositie bepaald door de snelste rondetijd. Zondagavond is degene met de meeste punten na de drie races de nieuwe Wereldkampioen.

Naast het spectaculaire parcours biedt de GPS een uitgebreid evenemententerrein. Hier is een straat met stands en een pitstraat ingericht, waar de boten te water gelaten worden en waar onderhoud wordt gepleegd. Toegang tot de pit is voorbehouden aan sponsoren en VIPs. Vanwege de te verwachte drukte is het aan te bevelen om vooraf parkeerkaarten te bestellen via de organisatie van dit gratis publieksevenement op www.grandprixofthesea.nl.

Over Grand Prix of the Sea

Grand Prix of the Sea is de hoogste internationale motorsportserie in de bootindustrie. Tijdens het evenement strijden ’s werelds snelste monohull high performance prototypen en productieboten voor de titel “Wereldkampioen Super Sport” en “Wereldkampioen Evo”. Grand Prix of the Sea is het enige motorsportevenement, dat de competitie en glamour van een Grand Prix combineert met exotische, zonnige locaties aan het water. GPS is de ultieme powerboatervaring en bestaat sinds 2002. Het evenement is het afgelopen decennium uitgegroeid naar zes races met drie klassen en 23 boten. Voorheen werden races georganiseerd in Istanbul, Siracusa, Bacoli, Götenborg, Poltu Quatu, Oostende en Yalta. Vanwege de crisis is het WK dit jaar teruggebracht tot drie races. Alle races vinden plaats in Scheveningen en zijn verdeeld over het driedaagse evenement.

EINDE PERSBERICHT 

Noot voor de redactie: Voor vragen en toelichting op dit bericht kunt u contact opnemen met Paul Smeele van Pressrecord Public Relations via paul@pressrecord.nl of +31 (0)6 248 75 484 of met Perry Hendriks via +31 (0)6-53637694. Voor meer persinformatie bezoekt u www.pressrecord.nl – via deze site kunt u ook foto’s van Jaap Hoek van de recordpoging downloaden. Ook kunt u foto’s van Jaap Hoek downloaden via WeTransfer via deze link (let op: 450 MB). Accreditatieverzoeken kunnen per mail worden ingediend via info@pressrecord.nl.